Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 23:08:40

Чотирнадцять жінок Чернігівщини отримали почесне звання України "Мати-героїня"

25.01.2019   08:02Агенцiя

Указом Президента України відзначені багатодітні матері, які виховали до восьмирічного віку п’ять і більше дітей, створили належні умови для їх інтелектуального, фізичного та духовного розвитку.

24 січня з матерями-героїнями зустрілися голова Чернігівської облдержадміністрації Олександр Мисник та голова обласної ради Ігор Вдовенко.

Керівники області урочисто вручили жінкам посвідчення, нагрудні знаки та подарунки, подякувавши їм за сили і терпіння у вихованні діток, за мудрість і мужність, якою матері наділяють своїх дітей – майбутніх вчителів, лікарів, сільськогосподарників, депутатів, артистів, науковців.

– Звісно, нам би дуже хотілося, щоб наші жінки народжували, адже Україна, обравши європейський вектор розвитку, потребує молодих кадрів, які розвиватимуть країну і Чернігівщину, зокрема. А ми зі свого боку повинні створити для молоді такі умови, щоб вони не їхали за кордон у пошуках кращого життя, а працювали вдома і розбудовували край, де народилися, – зазначив Олександр Мисник.
Голова ОДА побажав присутнім жінкам міцного здоров’я, терпіння, успіхів та щасливої долі для їх дітей.

Ігор Вдовенко від імені обласної ради щиро і сердечно привітав жінок із присвоєнням почесного і високого звання, яке підтверджує гідний статус справжніх берегинь сімейного і суспільного вогнища.
За словами голови обласної ради, серед усіх державних відзнак це високе почесне звання, мабуть, є найблагороднішою і найбільш зворушливою нагородою, якою Україна засвідчує визнання материнської самовідданості і любові, які жінки щоденно вкладають у виховання своїх дітей.

Вже понад 3 тисячі жінок області удостоєні високого почесного звання «Мати-героїня». Загалом на Чернігівщині проживає майже 6,8 тисячі багатодітних сімей, в яких виховується більше 23 тисяч дітей. У рамках Комплексної обласної програми підтримки сім’ї, забезпечення ґендерної рівності та протидії торгівлі людьми Чернігівської області на період до 2020 року торік для 68 таких родин придбано побутову техніку (холодильники, пральні машини, газові плити, пилососи), дитячі меблі та постільну білизну.

Згідно з Указом Президента України, за материнську самовідданість, зразкове виховання дітей, забезпечення умов для всебічного їх розвитку почесне звання «Мати-героїня» присвоєно:

Подобній Наталії Григорівні – матері дев’яти дітей, с. Зруб Ніжинського району;

Марченко Марії Василівні – матері п’яти дітей, селище Тростянець Ічнянського району;

Деркач Олені Петрівні – матері п’яти дітей, м. Прилуки;

Бурді Людмилі Володимирівні – матері п’яти дітей, с. Лихолітки Козелецького району;

Пророченко Катерині Олексіївні – матері п’яти дітей, с. Білощицька Слобода Корюківського району;

Сидоренко Таїсії Миколаївні – матері п’яти дітей, с. Васьківці Срібнянського району;

Гельвих Тетяні Іванівні – матері п’яти дітей, с. Ковтунівка Прилуцького району;

Киричок Ользі Миколаївні – матері п’яти дітей, м. Ніжин;

Конончук Галині Миколаївні – матері п’яти дітей, м. Ічня;

Самофал Тетяні Юріївні – матері п’яти дітей, с. Терешківка Ніжинського району;

Подосиновій Наталії Валентинівні – матері п’яти дітей, м. Городня;

Шестак Олені Федорівні – матері семи дітей, м. Городня;

Заславській Оксані Володимирівні – матері п’яти дітей, с. Журавка Варвинського району;

Леоненко Світлані Василівні – матері п’яти дітей, с. Малинівка Ріпкинського району.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини