Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 16:05:07

Несправність печей і димарів - одна з основних причин виникнення пожеж

24.01.2019   08:25Агенцiя

У зв’язку із низькими температурами повітря, громадяни приватного житлового сектору інтенсивно використовують прилади пічного опалення.

Разом з тим, ігнорування або невиконання елементарних правил пожежної безпеки призводить до виникнення пожеж, які, нажаль, іноді закінчуються травмуванням або загибеллю людей на них. З початку року на Чернігівщині по причині порушення правил пожежної безпеки при влаштуванні та експлуатації печей і димарів виникло 38 пожеж, 5 людей загинуло.

Лише упродовж минулої доби на території Варвинського, Чернігівського та Ніжинського районів зареєстровано 3 пожежі, що виникли із вищезазначеної причини. Вогнем пошкоджено 3 житлові будинки.

У зв'язку з цим, рятувальники ДСНС України вкотре звертаються до громадян з проханням дотримуватись правил пожежної безпеки при експлуатації печей і димарів. По-перше, необхідно перевірити відповідність відстані від внутрішніх стінок димаря до дерев’яних стін і перекриття будинку. Вона визначається вимогами будівельних норм. Щоб мати змогу своєчасно виявити тріщини в цегляній кладці печі та димаря, їх необхідно білити. Поява слідів кіптяви вкаже на наявність та місця пошкоджень. Дерев’яна підлога перед топковими дверцятами печі обов’язково повинна бути захищена металевим листом розміром 50х70 см. Ні в якому разі надмірно не перегрівайте печі, не залишайте вогонь без нагляду та не розпалюйте його за допомогою легкозаймистих  і горючих рідин. Не розміщуйте меблі, дрова, занавіски та інші спалимі речі впритул до печей, відстань до них має бути не менше 0,7 м. В опалювальний сезон не рідше одного разу на три місці необхідно очищати димарі від сажі.
 

УДСНС України у Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини