Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 05:48:53

Проведено збори Громадської ради фахівців служб охорони праці підприємств будівельної галузі

22.01.2019   11:05Агенцiя

У місті Чернігові на території будівельного майданчику ТОВ «Атлант», де ведеться будівництво багатоквартирного житлового будинку, за участю посадових осіб Управління Держпраці у Чернігівській області відбулися збори Громадської ради фахівців служб охорони праці підприємств будівельної галузі Чернігівської області.

У зборах взяли участь представники найбільших будівельних підприємств: ДП «УкрСіверБуд», ЗАТ «ДСК», ТОВ «Основа-Буд-7», ТОВ «Житлобудсервіс», КТ ТОВ «ПоліссяЄвробуд», ТОВ «Доменбуд», ТОВ «Атлант», ТОВ «ЛЕКС», Корпорація «Укртрансбуд», працівники інших підприємств будівельної галузі Чернігівської області.

Фахівці Управління довели до відома членів Громадської ради стан виробничого травматизму в будівельній галузі Чернігівської області за підсумками 2018 року, звернули увагу учасників на типові причини нещасних випадків на виробництві, а також заслухали представників підприємств будівельної галузі, де зареєстровано випадки виробничого травматизму.

У рамках порядку денного члени Громадської ради опрацювали низку актуальних питань, зокрема, безпечні методи проведення робіт з прибирання території підприємств та шляхів проїзду транспорту і проходу людей у зимовий період, процедури та заходи, спрямовані на забезпечення належного утримання металевих конструкцій будівель, настилів, ремонтних та перехідних площадок, перильного огородження та організацію безпечного виконання робіт на висоті.

Державні інспектори Управління довели присутнім загальні мінімальні вимоги безпеки до вантажопідіймальних кранів та машин, додаткові вимоги безпеки при експлуатації кранів КБ-403, а також основні вимоги до виробничого обладнання згідно з Вимогами безпеки та захисту здоров’я під час використання виробничого обладнання працівниками (НПАОП 0.00-7.14-17).

Учасники заходу розглянули особливості, типові недоліки та порушення, які допускають під час проведення на підприємствах атестації робочого місця муляра, обговорили заходи з профілактики професійних захворювань та порядку організації та проведення попереднього та періодичних медичних оглядів працівників, зайнятих на важких роботах, роботах із шкідливими чи небезпечними умовами праці.

Окремо посадовці звернули увагу будівельників на проблемні питання, які виникають у процесі монтажу та введення в експлуатацію ліфтів у багатоповерхових житлових будинках.

Наприкінці заходу членам Громадської ради була доведена Концепція реформування системи управління охороною праці в Україні, схвалена розпорядженням Кабінету Міністрів України від 12.12.2018 № 989-р.

Підсумовуючи зустріч, члени Громадської ради вкотре наголосили на важливості проведення превентивної роботи серед працівників підприємств стосовно запобігання нещасним випадкам під час проведення будівельних робіт, зауважили на необхідності посилення роботи щодо забезпечення безпечних умов виконання робіт, дотримання вимог чинних правил, технічних регламентів та експлуатаційної документації, на своєчасному оцінюванні умов праці на робочому місці.


Управління Держпраці у Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини