Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 04:14:01

П’ятеро дітей-сиріт отримали нове житло

19.01.2019   10:36

Дмитро та Володимир Пухові, Ігор Юров, Наталія Сивун та Анжеліка Мельник — власники однокімнатних квартир у Чернігові. Купили їх за рахунок державної субвенції.

Ключі та ордери на житло в новобудові сьогодні урочисто вручили голова Чернігівської облдержадміністрації Олександр Мисник та міський голова Владислав Атрошенко.

- Уперше за роки незалежності за ініціативи Президента України Петра Порошенка питання забезпечення житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, стало вирішуватись на державному рівні, — зазначив Олександр Мисник. - Лише минулого року за понад 16 мільйонів гривень державної субвенції придбали 29 помешкань для 30 осіб з числа дітей-сиріт, а також житло для створення 4 дитячих будинків сімейного типу.

Цьогоріч на придбання приміщень для розвитку сімейних форм виховання та забезпечення житлом дітей-сиріт, осіб з їх числа в область має надійти більше 25 мільйонів гривень.

- Підвищення соціальних гарантій нашим громадянам, зокрема тим, які потребують особливої підтримки, і є одним з основних завдань держави, - підкреслив голова ОДА.

- Місто до державної субвенції додало кошти, яких не вистачало, і це дало змогу дітям-сиротам мати свою оселю. Це надзвичайно важлива програма, завдяки якій за останній час тільки по місту Чернігову вдалося придбати 10 квартир. Аналіз попередніх років говорить про те, що дійсно сьогодні Президент України Петро Порошенко приділяє велику увагу цьому питанню. Навіть враховуючи усі проблеми, держава все ж таки знаходить посильну можливість вирішувати його, - сказав міський голова та побажав молодим людям вирости відповідальними та вдячними людьми.

Господарі нових осель, в свою чергу, подякували за те, що місто й держава не стоїть осторонь і турбується про тих, кого з дитинства спіткала тяжка доля. Усі вони стояли на черзі у позачерговому списку та як діти-сироти. Хтось з них працює чи навчається, хтось влаштовується на роботу, а хтось знаходиться у відпустці по догляду за дитиною.

Для придбання цих п’яти квартир для дітей-сиріт з міського бюджету виділені кошти сумі 150 тис. грн, з державного - 2,512 млн грн.

Однокімнатні квартири, кожна з яких загальною площею майже 43 кв.м, придбані у житловому будинку по проспекту Миру, 277. Договори купівлі-продажу цього житла оформлені з умовою, що квартири не продаватимуться протягом 10 років.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.