Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 18:20:20

У Головному управлінні Нацполіції Чернігівщини розповіли про набір кандидатів на службу в поліцію

19.01.2019   09:30Агенцiя

З представниками мас-медіа зустрівся начальник сектору відбору та атестування поліцейських управління кадрового забезпечення обласної поліції Сергій Писаренко.


Відкриваючи прес-конференцію, керівник рекрутингового підрозділу обласної поліції поінформував присутніх про процедуру працевлаштування майбутніх поліцейських. Так, насьогодні добір у поліцію відбувається за двома напрямками: добір курсантів вищих навчальних закладів із специфічними умовами навчання, які здійснюють підготовку поліцейських, та добір на вакантні посади в поліції на конкурсній основі.

Сергій Писаренко звернув увагу журналістів на переваги навчання у відомчих вишах, адже держава безкоштовно забезпечує курсантів:
    поліцейським одностроєм (форменим одягом);
    проживанням у сучасних гуртожитках;
    харчуванням;
    медичною допомогою та лікуванням;
    навчанням на найвищому рівні викладання дисциплін науково-педагогічним складом із досвідом практичної роботи з використанням найсучасніших інформаційних технологій та комп'ютерної техніки;
    проходження практики у підрозділах Національної поліції;
    грошовим забезпеченням.

Також курсантам гарантовано стовідсоткове працевлаштування з гідним грошовим забезпеченням, а період навчання зараховується до вислуги років в поліції.

Українську молодь запрошують здобути освіту 7 вищих навчальних закладів зі специфічними умовами навчання:
1) Національна академія внутрішніх справ (м. Київ);
2) Харківський національний університет внутрішніх справ (м. Харків);
3) Одеський державний університет внутрішніх справ (м. Одеса);
4) Львівський державний університет внутрішніх справ (м. Львів);
5) Дніпропетровський державний університет внутрішніх справ (м. Дніпро);
6) Донецький юридичний інститут МВС України (м. Кривий Ріг);
7) Луганський державний університет внутрішніх справ Е.О. Дідоренка
 (м. Сєвєродонецьк).

При вступі до вищих навчальних закладів кандидатам на навчання, окрім онлайн реєстрації за посиланням https://nabir.np.gov.ua/ та подачі документів до сектору організації відбору та проведення атестування поліцейських управління кадрового забезпечення ГУНП, кандидати мають бути готові пройти військово-лікарську комісію та здати нормативи з фізпідготовки.

Сергій Писаренко акцентував увагу, що добір в поліцію з числа цивільних осіб здійснюється у декілька конкурсних етапів, кожен з яких кандидат повинен пройти успішно:
1. Заявка на участь у конкурсі - заповнення  онлайн анкети та надання необхідних документів;
2. Тестування - оцінка рівня логічного й аналітичного мислення та професійних знань;
3. Медичне обстеження - медичний огляд з метою встановлення придатності кандидатів за станом фізичного та психічного здоров'я;
4. Перевірка рівня фізичної підготовки – виконання вправ на силу та витривалість;
5. Психологічне тестування - визначення психологічного портрету кандидата та проведення з ним психологічного інтерв’ю;
6. Співбеседа поліцейського з комісією - оцінка відповідності кандидата вимогам до посади;
7. Спеціальна перевірка - перевірка відомостей про кандидатів щодо існування обмежень, пов'язаних із прийняттям  на службу до поліції.

Також для успішного проходження співбесіди керівник сектору порадив кандидатам на службу ознайомитися та вивчити положення Конституції України, Закону України «Про Національну поліцію», Закону України «Про запобігання  корупції», а також ознайомитись із переліком питань, які Ви можете знайти на офіційному веб-сайті Національної поліції за посиланням https://nabir.np.gov.ua/ в розділі «Довідка» - «Порядок проведення конкурсу» в етапі тестування.

На службу в поліцію можуть бути прийняті громадяни України віком від 18 років, які мають повну середню загальну освіту (за умови відсутності офіцерського військового чи спеціального звання) на вакантні посади молодшого складу поліції:
- поліцейський ізолятору тимчасового тримання;
- поліцейський сектору реагування патрульної поліції;
- помічник чергового сектору реагування патрульної поліції;
- поліцейський відділення конвойної служби ізолятору тимчасового тримання;
-поліцейський-водій відділення конвойної служби ізолятору тимчасового         тримання;
- поліцейський з логістики, обліку та зберігання речових доказів і озброєння.

Кандидати, які мають вищу освіту, можуть претендувати на посади середнього складу поліції:
- слідчий  (освіта - вища юридична, освітній рівень «бакалавр»);
- оперуповноважений;
- інспектор сектору реагування патрульної поліції;
- дільничний офіцер поліції.

Підсумовуючи результати зустрічі з журналістами, начальник сектору відбору поліцейських Сергій Писаренко висловив упевненість, що з будь-яких питань кандидати на службу можуть звернутися за роз’ясненнями до підрозділів кадрового забезпечення відділів та (відділень) поліції, який знаходиться у їх населеному пункті або безпосередньо до сектору відбору та проведення атестування поліцейських УКЗ ГУНП в Чернігівській області за адресою: м. Чернігів, вул. Шевченка, 116 А, каб. 102 та отримання індивідуальної консультації зателефонувати за тел. 050-46-47-020, 067-46-91-128.


Сектор комунікації поліції Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини