Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 17:06:51

Звіт про результати роботи спостережної комісії при виконавчому комітеті Чернігівської міськради за 2018 рік

17.01.2019   09:24

Виконавчим комітетом міської ради рішенням від 18 серпня 2016 року № 357 зі змінами та доповненнями «Про утворення спостережної комісії при виконавчому комітеті Чернігівської міської ради» була утворена спостережна комісія.


До складу комісії увійшли представники органів місцевого самоврядування, виконавчої влади та представники громадських організацій.

Персональний склад комісії підібрано таким чином, щоб вона була спроможна вирішувати усі питання, які визначені Постановою Кабінету Міністрів України, серед яких:
– організація та здійснення громадського контролю за дотриманням прав, основних свобод і законних інтересів засуджених, які відбувають покарання в місцях позбавлення волі та осіб звільнених від відбування покарання;
– сприяння органам і установам виконання покарань у виправленні і ресоціалізації засуджених осіб та створенні належних умов для їх тримання, залучення до цієї діяльності громадських організацій, органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ і організацій незалежно від форми власності та громадян;
– організації виховної роботи з особами, умовно–достроково звільненими від відбування покарання та громадського контролю за їх поведінкою протягом не відбутої частини покарання;
– надання допомоги у соціальній адаптації особам, звільненим від відбування покарання.

На сьогоднішній день члени комісії мають достатній досвід з питань захисту прав та законних інтересів засуджених та звільнених осіб, а також працівників виправних установ.

У своїй діяльності спостережна комісія керується Конституцією України, Кримінально–виконавчим кодексом України, Законами України "Про місцеве самоврядування", "Про місцеві державні адміністрації", "Про соціальну адаптацію осіб, які відбувають чи відбули покарання у виді обмеження волі або позбавлення волі на певний строк", іншими нормативно–правовими актами України.

Діяльність спостережної комісії за звітний період проводилася відповідно до Плану роботи комісії, якій було розроблено та затверджено на початку року.

Організаційною формою роботи спостережної комісії були засідання, які проводилися щомісячно, або за потреби.

За звітний період було проведено 10 засідань, з яких 7 – у Чернігівській виправній колонії № 44, 1 – Державній установі "Центр пробації" в Чернігівській області та 2 - у приміщенні Чернігівської міської ради. За звітний період випадків зриву засідань комісії не було. Рішення приймалися колегіально, відкритим голосуванням членів спостережної комісії, оформлені постановами. Засідання комісії були правомочними, середня чисельність на кожному засіданні складала від 13 до 17 чоловік.

На засіданнях спостережної комісії за звітний період було розглянуто 23 справ та прийняті відповідні рішення за ними, з них:
· умовно – дострокове звільнення від невідбутої частини покарання у виді позбавлення волі обмеженням - 14 справи (82 ст.);
· заміна невідбутої частини покарання більш м’яким покаранням - 9 справ (81 ст.);

За звітний період члени спостережної комісії, представники державних та громадських організацій прийняли на особистому прийомі 47 особи, яким було надано кваліфіковану правову допомогу. Також постійно надавалась юридична та інша необхідна допомога особам, звільненим з місць позбавлення волі. Це допомога в оформленні паспорта громадянина України, та працевлаштуванні. Крім того надавались різні послуги: інформаційні, соціально економічні, соціально педагогічні, психологічні, юридичні.

За сприяння та безпосередньою участю членів спостережної комісії, в установах відбування покарання постійно відбувалися заходи, спрямовані на підвищення рівня правової освіти засуджених та персоналу, серед яких семінари та тренінги. Благодійні заходи, концерти до Дня захисту дітей та Дня святого Миколая, було подаровано памперси, цукерки та взуття.

Проводились семінари та інформування засуджених, які звільняються з установи, з питань, які стосуються їх життя на свободі, у громаді. Це питання, які стосувались порядку надання державної соціальної допомоги, порядку обліку внутрішньо переміщених осіб, порядку сплати житлово-комунальних послуг за період тимчасово відсутніх в житлі осіб, порядку відновлення документів, професійної орієнтації засуджених, перспективи працевлаштування навчання основним технікам пошуку роботи.

Основні завдання, поставлені Постановою Кабінету Міністрів, спостережною комісією виконані.


Відділ взаємодії з правоохоронними органами, запобігання та виявлення корупції, мобілізаційної, оборонної та спеціальної роботи міської ради

Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини