Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 13:32:24

Михайло-Коцюбинська громада – приклад, як можна успішно реалізовувати місцеву стратегію розвитку

16.01.2019   09:05

За рік після ухвалення біля 40% із запланованого в першому плані заходів із реалізації вже втілено у життя – про такі перші підсумки йшлося під час консультації, що проводилася в ОТГ Чернігівським центром розвитку місцевого самоврядування програми U-LEAD з Європою.

Участь в ній взяла в.о. селищного голови Ніна Ворох, працівники виконкому.

Серед успіхів: проведено інвентаризацію 35% її земель, розроблено та оприлюднено вісім інвестиційних пропозицій, проведено 45 заходів із енергозбереження (планувалося 29), три чверті побутового сміття сортується, освітлені всі вулиці, що передбачалися, розпочато встановлення камер відео-спостереження (чверть від потреби), розширено перелік комунальних послуг (на 5 одиниць замість 2), капітально відремонтовано дитячий садочок, значні кошти вкладалися в оновлення технічного забезпечення шкіл. Як результат – 6% збільшення чисельності мешканців територіальної громади за рік. Рідкісний випадок для Чернігівщини.

В «листі очікування» – створення кооперативів, виготовлення генеральних планів населених пунктів, створення ЦНАПу, реконструкція стадіонів, оновлення будинків культури.

Разом із тим громада досягла помітних успіхів у проектній діяльності – стала найкращою громадою за підсумками роботи в 2018 р. Школи місцевого самоврядування DESPRO (як винагороду безкоштовно отримує програму геоінфорамційної оцінки та обліку ресурсів громади), виграла проекти ПРООН (з комерціалізації відходів у муніципальному секторі України), грантової програми «Кусанове» МЗС Японії (реконструкція системи каналізації та теплі туалети в гімназії), а очікує рішення ще одного донора.

Така активність відбилися на стратегії – в листопаді минулого року були внесені зміни до формулювань двох її операційних – зроблено наголос на сприянні розвитку переробної промисловості. Відповідно відкореговані завдання, а до березня планується розробити та обговорити п`ять нових технічних завдань для майбутніх проектів розвитку.

Також було вирішено продовжити термін дії стратегії на два роки до 2027 р. – відповідно до державною та обласної. Що показово – сторінка в мережі фейсбук, створена під час розробки стратегії, збільшує чисельність своїх прихильників. Вона стала платформою, де громадськість обговорю як реалізується стратегія та пропонує свої ідеї, реально впливаючи на її зміст та перебіг впровадження.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини