Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 23:37:20

Доставка листів і посилок через "Укрпошту" подорожчала

01.01.2019   11:30Агенцiя

Зокрема, вартість пересилання непріоритетних листів вагою 1 г - 3 кг зросла на 14,3%, пріоритетних - на 11,1%.

Національний оператор поштового зв'язку «Укрпошта» підвищила тарифи на доставку листів і відправлень з 1 січня 2019 року в середньому на 15%. Про це свідчать оприлюднені на сайті компанії дані.

Зокрема, вартість пересилання непріоритетних листів вагою 1 г - 3 кг зросла на 14,3%, пріоритетних - на 11,1%. Доставка відправлень в рамках послуги "Укрпошта Стандарт" вагою 10 кг коштуватиме 42 грн в межах області, 48 грн - в межах країни (зараз 39,6 грн і 45,6 грн відповідно). Для посилок вагою 20 кг вартість становитиме 60 грн в межах області, 65 грн - в межах України (раніше-54 грн і 60 грн відповідно).

При цьому обмеження розмірів відправлення по довгій стороні для послуги "Укрпошта Стандарт" збільшилося з 50 см до 70 см, ціна за адресним забором відправлення - на 3 грн, до 15 грн.

Вартість пересилання відправлень в рамках послуги "Укрпошта Експрес" вагою 10 кг становитиме 49 грн в межах області, 55 грн - в межах країни (раніше 44 грн і 50 грн відповідно). Для посилок вагою 20 кг вартість становитиме 70 грн в межах області, 75 грн - в межах України (раніше 64 грн і 70 грн відповідно). Послуга "SmartBox" для розміру XS в середньому подорожчає на 16,7% (з 30 до 35 грн за одну коробку), для розміру S - на 15,2% (з 33 до 38 грн), для розміру М - на 12,8% (з 39 до 44 грн), для розміру L - на 11,1% (з 45 до 50 грн).

Як повідомляється на сайті Міністерства інфраструктури, для послуги «Укрпошта Експрес» скасовується доплата за доставку в село. "Загальна вартість послуг «Укрпошта Стандарт», «Укрпошта Експрес» і «Укрпошта SmartBox» залишиться більш вигідною майже на третину від вартості інших операторів поштово-логістичного ринку країни", - наголошується в повідомленні. Довідка УНІАН. «Укрпошта» входить до сфери управління Міністерства інфраструктури України і є національним оператором поштового зв'язку в країні. Підприємство надає понад 50 видів послуг через більш ніж 11 тис. відділень по всій Україні. Штат компанії налічує близько 76 тис. співробітників.

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.