Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 13:42:26

Команда Чернігівської філії Суспільного підбила підсумки своєї роботи в 2018 році

28.12.2018   08:23Агенцiя

Кінець року — традиційний час для підбиття підсумків. Отож, команда Чернігівської філії Суспільного звітує про результати роботи за 2018 рік і, разом із тим, ставить перед собою нові цілі на наступний 2019-й.

Основними досягненнями Чернігівської філії за минулий рік є саме створення команди, приєднання Новгород-Сіверської філії та отримання логотипу UA:. Надають його за результатами моніторингів ефіру, у разі повної відсутності ознак замовності сюжетів, а також контент відповідає стандартам Суспільного.

“Логотип UA: ЧЕРНІГІВ — це такий собі знак якості, це означає, що наш контент відповідає усім стандартам та вимогам Суспільного мовника. Для нас отримання лого було святом. Водночас це усвідомлення відповідальності. Назва UA: ЧЕРНІГІВ за цей час вже стала брендом, що асоціюється у людей із достовірністю, оперативністю та збалансованістю поданої інформації. Ми постійно у пошуках нових форм, способів подачі інформації та цікавих героїв сюжетів та передач. Звичайною справою вже стали прямі включення журналістів із місця подій під час випусків новин, телемости з іншими філіями у програмах "Ранок" та "Тема дня". Сюжети набирають по кілька десятків тисяч переглядів. А головне — це фідбек, який ми отримуємо від наших глядачів через телефонні дзвінки та коментарі у соцмережах”, — говорить Аліна Клименко, продюсерка телебачення UA: ЧЕРНІГІВ.

Значний прогрес продемонструвала служба новин. Якщо на початку року Чернігівська філія у внутрішньому моніторингу займала 19 місце, то нині вона в числі лідерів за якістю подачі новинних матеріалів.

“Ключовий пункт, що з цього року ми вийшли на режим сім випусків новин щодня, крім суботи та неділі. Всі вони виходять у прямому ефірі. Важливо також, що ми об’єднали ньюзрум. Раніше всі наші журналісти сиділи в окремих приміщеннях, а тепер ми всіх зібрали разом, і це дуже впливає на оперативність і якість роботи. Цей рік показав, що наша команда може швидко реагувати на події в регіоні та висвітлювати їх першими. Ми бачимо оцінки моніторингу, бачимо, як зростають показники оцінювання якості новин в плані повноти, оперативності, достовірності, збалансованості подачі, виконання існуючих стандартів. За цей рік не було жодного випадку джинси в новинах, і це принципово”, — повідомила Алла Скорик, шеф-редакторка новин UA: ЧЕРНІГІВ.

Також в 2018 році відбулося юридичне приєднання Новгород-Сіверської філії та створення на її базі кореспондентського пункту. Тепер новини з Новгород-Сіверського може бачити вся область, а не лише її північна частина.

Торкнулися зміни як телебачення, так і радіо. Змінився формат, з’явилися нові програми — ранкове шоу “Ранні пташки”, вечірні ефіри “Прайм-вечір” та денні “Полудень на “Чернігівській хвилі”. Стартував музичний проект “Радіосцена”.

“Цей рік був складним, тому що супроводжувався багатьма змінами. Наприклад, конвергенція. Здолати свої упередження, перекваліфікуватися, набути нових навичок змогли всі. За цей рік всі журналісти навчилися монтувати передачі та виходити в прямий ефір самостійно. І ми рухаємося далі разом з нашою аудиторією. Вона, до речі, теж змінилася. Якщо раніше нас слухали переважно люди похилого віку, то зараз це й молодь також. Вранці “Ранні пташки”  допомагають прокинутися чернігівцям, вдень ми торкаємось важливих тем, ввечері докладно обговорюємо суспільно-політичні теми. Ми намагаємося достукатися до всіх, готуємо нові цікаві інтерактивні проекти. Якщо буде технічна можливість, зможемо додавати в прямий ефір спілкування зі слухачами, проводити пізнавальні інтерактивні ігри. Планів багато, а головне досягнення минулого року, вважаю, це те, що ми стали справжньою командою”, — прокоментувала продюсерка UA: Українське радіо “Чернігівська хвиля” Алла Копиловська.

“Початок року у нас ознаменувався важкими рішеннями — довелося скорочувати персонал. 2018 рік був надзвичайно важким для всієї компанії, оскільки загалом по країні було суттєво скорочено чисельність працівників. Що стосується Чернігова, кількість звільнених творчих працівників виявилась незначною, більше скорочення зачепило працівників робочих спеціальностей. Попри все, ми вдячні всім, хто працював в компанії і віддав їй частину свого життя. Загалом штатний розклад у нас тепер складає 99 одиниць. У зв’язку зі зміною режиму роботи та появою нових задач ми так само потребували прийняття нових людей. Тобто формування команди — це постійний процес, він відбувався протягом усього року і продовжиться  в наступному”, — сказав менеджер філії Вадим Соколюк.

Важливим результатом є оптимізація фінансових витрат. З метою економії коштів керівництво Чернігівської філії провело ряд заходів. А саме: виведення супутніх послуг (транспорт, охорона, прибирання, гримування, сурдопереклад) на аутсорсинг, скорочення дороговартісних орендованих площ, зменшення плати земельного податку.

Зміна організації охорони філії дозволяє економити близько 19 000 грн на місяць. Виведення послуг з перевезення співробітників на аутсорсинг за півроку заощадило майже 60 000 гривень. Витрати на прибирання скоротилися на 7000 грн щомісяця. Зменшення орендованих площ на 51% дало змогу за рік зекономити 341 226 гривень. Завдяки акумуляції власних доходів філія може самостійно оплачувати окремі послуги та підтримувати виробничий процес без залучення коштів з державного бюджету.

Значущими подіями цього року стало оновлення декорацій студій “Ранок”, “Тема дня”, студії новин, облаштування ранкової локації новинної студії, запуск лайв трансляцій теле- та радіопередач до соціальних мереж. Загалом UA: ЧЕРНГІВ посилили свою присутність у соцмережах. Так, у Фейсбуці кількість підписників та вподобайок збільшилася до 17,6 тисяч, на Ютюбі — до 4,3 тисяч, створені канали в Instagram та Telegram.

“Суспільне мовлення — це не лише теле-, радіо- та діджитал-платформи. Ми хочемо зробити Чернігівське Суспільне майданчиком, який збирає весь актив міста та області, проводячи різні івент-заходи. Серед них  у 2018 році були кінопокази нового Британського кіно, фан-зони Зимової олімпіади та паралімпіади, фан-зона “Євробачення” з виступами українських артистів і майстер-класами з танців. В нашій телевізійній студії відбувалися концерти та вистави. А до Дня міста команда UA: ЧЕРНІГІВ провела прямі ефіри ранкового шоу на відкритих локаціях у центрі міста. Цими заходами ми демонструємо свою відкритість. Для нас дуже важлива довіра людей, зворотній зв’язок від наших глядачів та слухачів. Це і є суттю суспільного мовлення. Чим більше ми збиратимемось у таких колах, тим більше розуміння буде між аудиторією та тими, хто створює контент”, — вважає Вадим Соколюк.

Також у філії проходили регулярні екскурсії для школярів. Крім того, з метою навчання потенційних журналістів, тут організували безкоштовні курси “Як працюють новини на UA: Чернігів”. Участь у них взяли 32 особи, пʼять із яких сьогодні працюють у філії.

“Не менші плани й на 2019 рік. Перш за все, це капітальний ремонт власного приміщення і відмова від орендованого, перехід з формату мовлення 3х4 на 16х9, облаштування телевізійної і радійної студій, розширення сітки власних кореспондентів в області, пошук можливостей для розширення покриття території теле- та радіосигналу”, — підсумував Вадим Соколюк.
 

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини