Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 11:55:09

Комісія розглянула результати реалізації громадських проектів

22.12.2018   10:17Агенцiя

Про результати реалізації конкурсних пропозицій за кошти обласного бюджету в 2018 році звітували інститути громадянського суспільства 21 грудня.

Загалом цьогоріч в рамках Програми сприяння розвитку інститутів громадянського суспільства на 2016-2020 роки «Чернігівська громада» фінансову підтримку з обласного бюджету отримали сім громадських проектів.

Серед них – «Децентралізація у медіа: доступно, достовірно, актуально», який розробила Асоціація регіональних засобів масової інформації. У рамках проекту його ініціатори провели ряд заходів, спрямованих на формування фахового та неупередженого підходу до висвітлення проблем децентралізації у місцевих ЗМІ.

Уродженцям Чернігівщини, які брали участь в Українській революції 1917-1921 років, присвячена конкурсна пропозиція міської громадської організації «Асоціація безперервної фахової освіти «АТЕНЕУМ». За результатами реалізації даного проекту на сайті «Сіверський історичний портал» створено розділ «Українська революція». Крім того, видана книга громадського діяча Олександра Ясенчука «Чернігівці: учасники Української революції – 1000 біографій. Генерали, старшини, козаки». Круглі столи з презентацією видання проведені в Чернігові та окремих районних центрах області.

Представники «Громадського телебачення: Чернігів» реалізували одразу дві ініціативи. Проект «Разом за життя» спрямований на розвиток та підтримку зооволонтерського руху в Чернігові та області. Конкурсна пропозиція «Реформа медицини стосується кожного!» присвячена змінам, що відбуваються нині в галузі охорони здоров’я, зокрема на Чернігівщині.

Історичний квест «Патріоти Чернігівщини» для школярів області провела громадська організація «Чернігів Європейський». Спочатку юні патріоти змагалися в написанні есе на тему «Земляк, яким пишається моя громада». У ньому взяли участь 39 загальноосвітніх закладів Чернігівщини, які надіслали 45 письмових робіт. Найкращі твори були відзначені, а 15 команд-переможців запрошені до другого етапу – історичного квесту. У фіналі перемогла команда «Литаври» зі Сновської загальноосвітньої школи № 1. На другому місці – команда «Відун» з Бахмацької гімназії. Третє – у команди «Сіверяне» школи № 10 міста Ніжина.

Низку тематичних заходів з національно-патріотичного та екологічного виховання підростаючого покоління організувала Новгород-Сіверська районна громадська організація «Княжий ГРАД» у рамках проекту «Living lesson» (живий урок).

Соціально-психологічна реінтеграція жінок, що перебувають у конфлікті із законом, – тема конкурсної пропозиції «Калиновою дорогою змін », яку реалізувала громадська організація «Епоха свідомості».

За підсумками розгляду результатів проведеної роботи конкурсна комісія погодила звіти інститутів громадянського суспільства та затвердила підсумкові висновки.

Усі розглянуті проекти виконані в повному обсязі – таке рішення прийняли члени комісії. Детальніше з інформацією про результати реалізації конкурсних пропозицій у 2018 році можна ознайомитися за посиланням.

 
Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини