Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 21:26:11

UA: ЧЕРНІГІВ підбили річні підсумки проекту “#Звіти_наживо”

18.12.2018   11:46Агенцiя

Цьогоріч Суспільний мовник запустив масштабний всеукраїнський проект “#Звіти_наживо”. Його мета – змінити застарілий формат звітування посадовців на інтерактивне інтерв’ю в прямому ефірі.

Щомісяця регіональні канали Суспільного спілкувалися з представниками місцевого самоврядування та службовцями виконавчої влади регіонального рівня, аби обговорити гострі теми та отримати відповіді на нагальні питання.

Зокрема, Чернігівська філія Суспільного за період з березня по листопад провела вісім телевізійних ефірів. Найбільш резонансними з них стали програми за участю міських голів Чернігова (Владислава Атрошенка) та Ніжина (Анатолія Лінника), а також начальника управління житлово-комунального господарства Чернігівської міської ради Ярослава Куца. З останнім в ефірі обговорили актуальні для містян питання формування переліку доріг для подальшого ремонту, пріоритетність, процедуру прийому виконаних робіт.

Несподіваний інтерес з боку глядачів викликала програма за участі міського голови Ніжина Анатолія Лінника.

“Ми не очікували, що передача буде настільки популярною серед мешканців міста Ніжина, адже було дуже багато телефонних дзвінків з запитаннями до гостя під час прямого ефіру. Це нас приємно здивувало і ще раз підтвердило тезу про те, що люди цікавляться життям власного міста і такого роду інформація з перших уст їм вкрай необхідна. Гадаємо, нам, як суспільному мовнику, варто більше уваги приділяти саме районам області, тому що там так само вирує життя і є потреба в публічності та підзвітності чиновників. В той же час, запрошувати в прямі ефіри голів ОТГ та мерів малих міст непросто, оскільки багато хто з них неохоче йде на контакт ”, – говорить Артем Шелковий, продюсер UA: ЧЕРНІГІВ.

Упродовж року траплялися й форс-мажори. Зокрема, не обійшлося без заміни гостя. Для участі у жовтневому випуску на тему початку опалювального сезону запросили Володимира Кривенка, директора Департаменту ЖКГ та паливно-енергетичного комплексу Чернігівської ОДА. Однак, з ряду причин, Володимир Кривенко з’явитися у студії не зміг. Його замінив заступник Андрій Ярош.

За рік існування проекту команда UA: ЧЕРНІГІВ проаналізувала його сильні сторони, а також виявила аспекти, які потребують вдосконалення.

“Оскільки над проектом працює команда, є різні думки стосовно його розвитку. Ми знаходимося в пошуку ідеального рішення. Мені здається, що “#Звіти_наживо” мають бути трішки більшим за хронометражем, і тоді запрошені до студії журналісти могли б ставити не одне запитання, а декілька. Так само дзвінки мають прийматися постійно. Але оскільки ми працюємо згідно картки проекту, дотримуємося чіткого таймінгу. Все ж, можливо, наступного року слід зробити передачу більш динамічною, – ділиться думками Артем Шелковий. – До того ж, ми зіткнулися з тим, що журналісти з інших ЗМІ не завжди готові приходити на ефіри. Принаймні, така специфіка в Чернігові. Можливо, через те, що у нас не так багато засобів масової інформації, як у більших містах. Хотілося б, щоб представники медіа більш активно й жваво брали участь. Крім того, є потреба в експертах, які знаються на темах житлово-комунального господарства, економіки, бюджету, медицини. Ну й, безумовно, громадський сектор теж має розвиватися, сподіваємося на збільшення активності самих глядачів, їхнє залучення до програми”.

Крім того, команда UA: ЧЕРНІГІВ бажала б бачити частіше у передачі представників правоохоронних органів та судів. Разом із тим телевізійники відзначають важливість формату програми та необхідність давати змогу людям ставити питання високопосадовцям безпосередньо.

“#Звіти_наживо” є унікальним інформаційним продуктом тому, що глядачі мають доступ до чиновника напряму. Йдеться про те, що під час програми вони самі можуть поставити запитання посадовцю, до якого, наприклад, треба записуватись на прийом. А тут завдяки «Звітам» ця людина є на відстані телефонного дзвінка в студію. Також запитання можна поставити і протягом тижня перед програмою в соцмережах. Під час самого ефіру намагаємось поставити всі запитання, яку були зібрані. Тож, в принципі, більшість тих, хто хотів запитати чиновника, відповіді отримують”, – підсумувала випускова редакторка  програми Ірина Мельник.

Нагадуємо, останній цьогорічний ефір “#Звітів_наживо” відбудеться 21 грудня. У заключному випуску програми звітувати запропоновано чернігівському міському голові Владиславу Атрошенко за виконану в 2018 році роботу.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини