Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 16:44:01

Чернігівська міська лікарня № 2 отримала сертифікат на систему управління якістю

15.12.2018   12:47

Про це поінформував заступник головного лікаря з медичної частини Валерій Якунін. Вручення сертифікату відбулося 12 грудня.

Документом засвідчується, що система управління якістю стосовно надання медичної практики, яку здійснює Чернігівська міська лікарня №2, відповідає гаранту якості – вимогам ДСТУ ISO 9001:2015 «Системи управління якістю. Вимоги ISO 9001:2015, IDT». Процедуру сертифікації здійснював орган із сертифікації систем управління ДП «Тернопільстандартметрологія», сертифікат виданий ДП «Тернопільський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації».

Система управління  якістю за вимогами стандарту ISO 9001 –фактично це «скелет» системи менеджменту Чернігівської міської лікарня №2. Стандарти вимагають якісно надавати медичні послуги, якісно організовувати надання лікарської допомоги і мають забезпечувати передбачуваний та стабільний рівень лікування. З погляду стандартів серії ISO 9001 якісною вважається така послуга, яка задовольняє як специфіковані (прописані), так і ймовірні (не прописані) очікування клієнта.

−Найголовніше в цьому – це виконання технологічних процесів і методик, які відповідають європейським стандартам, що впроваджує Україна. Чітке виконання вимог стандартів надає якісний кінцевий продукт. Більш того, неодмінною вимогою МОЗ для отримання вищої категорії, що є мотивацією для медичного закладу,  при акредитації є наявність сертифіката ISO 9001:2015. Процесу отримання сертифікату передувала майже піврічна копітка праця колективу. У медичному закладі відбувся комплексний аналіз всіх функціональних та технологічних процесів у відповідності до нормативних документів, – зазначив Валерій Якунін.

Сертифікат ISO − один із найважливіших документів для успішної компанії, який підтверджує відповідність системи менеджменту якості міжнародним стандартам. Якщо сертифікація згідно вимогам ISO 9001 не пройдена, компанія не має права приймати участь у галузевих тендерах, виконувати державні замовлення, а також вступати в організацію галузевого саморегулювання.

У сучасних ринкових умовах сертифікат ISO 9001 − своєрідна перепустка компанії в міжнародне бізнес-співтовариство, він вважається у світі добрим діловим смаком і свого роду візитівкою якості. Адже отримання сертифікату ІSО 9001 дає значні переваги: як гарант якості і стабільності, він створює позитивний вплив на формування громадської думки про становище медичного закладу на ринку послуг, і як наслідок – підвищує конкурентоспроможність закладу.

Останні новини Чернігівщини

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини