Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 01:54:13

Профспілка чернігівських гірників перемогла міністерських рейдерів у суді

13.12.2018   08:20Агенцiя

Чернігівський окружний адміністративний суд задовольнив у повному обсягові позовні вимоги первинної профспілкової організації Управління «Чернігівторф» Незалежної профспілки гірників України і скасував дії наказів Міненерговугілля, одним із яких було звільнено з посади виконуючого обов’язки директора ДП «Чернігівторф» Юрія Бондаренка та призначення замість нього Іллі Рокоче.

Відтак, суд визнав призначення Рокоче незаконним і заборонив йому доступ до документації та печатки підприємства, а також заборонив вносити будь-які зміни до Єдиного державного реєстру.

Профспілка чернігівських гірників перемогла міністерських рейдерів у суді. Сьогодні суддя Чернігівського окружного адміністративного суду Юрій Скалозуб ухвалив рішення про скасування наказів Міненерговугілля від 29.10.2018 року № 97-к/к та № 98-к/к. Торф’яники Смолинського та Ірванцівського торфозаводів неодноразово виступали проти призначення Рокоче виконуючим обов’язки директора ДП «Чернігівторф».

У Смолині вже понад місяць як страйкують шахтарі, за що Рокоче заблокував рахунки підприємства та залишив без зарплат бунтівних працівників.

Втім, сьогоднішнім рішенням Чернігівський окружний адміністративний суд позбавив незаконно призначеного ставленика Міненерговугілля Іллю Рокоче будь-яких прав і заборонив втручатись у справи ДП «Чернігівторф». Рішення суду набуває сили з моменту його підписання. Відтак, подальше перебування пана Рокоче в кабінеті директора «Чернігівторф» є кримінальним злочином і розцінюється як втручання в господарську діяльність державного підприємства.

Шахтарі неодноразово заявляли, що призначення далекого від торф’яної галузі Рокоче на керівну посаду в «Чернігівторфі» мало головну мету – освоєння через корупційні механізми «вибитими» смолинськими торф’яниками 15 мільйонів гривень та доведення до банкрутства галузі.

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.