Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 15:20:12

У Чернігові більше 14 тисяч сімей Деснянського району скористалися державною допомогою

12.12.2018   08:18

Управління праці та соціального захисту населення Деснянської районної у місті Чернігові ради надає більше 60 видів послуг, якими охоплено майже 80% мешканців районуУ поточному році матеріальну підтримку у вигляді різних видів державної соціальної допомоги отримали більше 14 тисяч сімей, на загальну суму 164,7 млн грн.

У загальній структурі – найбільшу частку займає державна допомога при народженні дитини. Наразі її отримали 6494 родини, з яких вперше звернулися – 1337.

Про це повідомила начальник Управління Валентина Максименко сьогодні, 11 грудня, на розширеній нараді в міській раді.

Вона також повідомила, що на території району проживають 15675 осіб з інвалідністю. Цього року Урядом запроваджена виплата компенсації вартості за самостійно придбані засоби реабілітації. Це стало можливим завдяки новому механізму фінансування за принципом «гроші ходять за людиною». З початку року вже укладено 131 договір для придбання засобів орієнтування, спілкування та обміну інформацією на загальну суму 3,3 млн грн.

Крім того, санаторно-курортне оздоровлення пройшли 373 особи пільгових категорій на загальну суму 1,8 млн грн, а 203 особи отримали компенсацію замість санаторного лікування на суму майже 87 тис. грн.

Відповідно до урядового рішення розширено коло осіб, яким надане право отримання компенсації на придбання житла:
     сім’ям загиблих військовослужбовців та особам з інвалідністю внаслідок війни І-ІІ групи з числа учасників бойових дій на території інших держав;
    внутрішньо переміщеним особам, які брали участь в АТО та визнані особами з інвалідністю внаслідок війни ІІІ групи або учасниками бойових дій.

Зазначена компенсація призначена 27 сім’ям на загальну суму 30,3 млн грн. Наразі її вже отримали 5 сімей, 4 з яких вже придбали житло.

Крім того, щомісячна соціальна підтримка надається 4022 громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи. Щорічна разова допомога виплачується ветеранам Другої світової війни та жертвам нацистських переслідувань.

Також для 626 сімей з числа внутрішньо перемішених, яких загалом на обліку перебуває 1636 осіб, щомісяця надається адресна допомога для покриття витрат на проживання, зокрема на оплату житлово-комунальних послуг.

Цього року Урядом розпочатий процес монетизації пільг на житлово-комунальні послуги. Загалом майже 50 тисяч мешканців Деснянського району мають право на пільги, з них правом на пільги зі сплати за житлово-комунальні послуги скористалися 14408 сімей. Сума відшкодування організаціям-надавачам послуг склала 67 млн грн. Перший етап цієї реформи – зміна механізму їх самостійного нарахування Управлінням для громадян, які проживають у будинках ОСББ та ЖБК.

З початку року 46577 домогосподарств на території району отримували субсидії. Після запровадження нових правил у неопалювальний період тільки 8699 домогосподарств отримували державну допомогу на відшкодування оплати комунальних послуг. Станом на грудень 23159 домогосподарств мають право отримувати субсидії.

Якщо домогосподарство з певних причин не має права на субсидію, але знаходиться у складних життєвих обставинах, то існує можливість її отримання за відповідним рішенням комісії на підставі акту обстеження домогосподарства. Так, з початку року комісією вже розглянуто понад 10 тисяч справ, і тільки 118 родин отримали відмову в призначенні.

Дізнатися про розмір призначеної субсидії для окремого домогосподарства можна на сайті Міністерства соціальної політики.


Прес-служба Чернігівської міської ради

 

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини