Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 17:57:12

Про придбання житла для дітей-сиріт та оздоровчу кампанію - на всеукраїнській нараді

06.12.2018   09:42Агенцiя

Селекторну нараду з регіонами провели заступник Міністра соціальної політики України з питань європейської інтеграції Олександра Чуркіна та заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Лев Парцхаладзе.

На порядку денному два питання: використання державної субвенції для забезпечення житлом дітей-сиріт та осіб з їх числа, а також проведення оздоровлення і відпочинку дітей. До роботи долучився Уповноважений Президента України з прав дитини Микола Кулеба. Від Чернігівщини участь у заході взяли заступник голови ОДА Наталія Романова, представники профільних структурних підрозділів.

Олександра Чуркіна повідомила:  із запланованих 708 квартир для дітей-сиріт та осіб з їх числа придбано 451 одиницю, або 64%. Кошти мають бути використані повністю до кінця року, а точніше до 25-26 грудня.

Нагадаємо, на придбання приміщень для розвитку сімейних форм виховання та забезпечення житлом зазначеної категорії дітей Чернігівській області цьогоріч передбачено понад 16,4 мільйона гривень.

— Наразі для дітей-сиріт та осіб з їх числа придбані 23 помешкання, 4 житла — для створення дитячих будинків сімейного типу. До речі, до двох ДБСТ вже заселені родини. При купівлі житла зекономлено 284 тисячі гривень. Нерозподіленими залишилися 2,891 мільйона. Втім, це питання часу, — зазначила Наталія Романова. — Днями буде проведене останнє засідання профільної комісії, після якого кошти надійдуть на місця для купівлі ще шести квартир. Тож вказану суму встигнемо освоїти до кінця року.

У справжні родини в новому житлі: у Чернігові батькам-вихователям вручили ключі від службового житла

На контролі в урядовців і якісне проведення оздоровчої кампанії, яка має бути корисною для дітей, а головне — безпечною.

Варто зазначити, що на Чернігівщині цьогоріч вдалося охопити оздоровчими та відпочинковими послугами дітей більше, ніж у 2017 році. Відповідні послуги отримали 55748 дітей — 60,4% загальної кількості.

Зросли і видатки на зазначені цілі з усіх джерел фінансування — на понад 8 мільйонів гривень (склали майже 70 мільйонів). Збільшили фінансування як місцеві бюджети (на 3,7 мільйона гривень), так і обласний (майже на 4,4 мільйона).

Заступник Міністра соцполітики Олександра Чуркіна наголосила, що у зв’язку із запровадженням воєнного стану у десяти прикордонних областях варто посилити контроль за об’єктами соціальної сфери, аби уникнути можливих провокацій. Серед окреслених завдань — проведення роботи з фахівцями соціальної сфери, які мають зменшувати напругу серед населення у разі її виникнення.


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини