Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 09:46:58

Перше абсолютне волевиявлення українців у 1991 році відстоюють до сьогодні

01.12.2018   13:21Агенцiя

27 років тому українці беззаперечно підтвердили прагнення жити в незалежній власній державі. Доленосне й безповоротне рішення українців було остаточно засвідчене результатами Всеукраїнського референдуму 1 грудня 1991 року.

Ірина Соломаха

Ірина Соломаха

Чернігівщина також однозначно підтримала самостійність України — за неї під час референдуму висловилися майже 94 % жителів області, які брали участь у голосуванні.

Напередодні історичної дати 30 листопада, в облдержадміністрації відзначили громадських активістів Чернігівщини.

— На жаль, здобуту незалежність нам постійно треба відстоювати та доводити. 2014 рік дав розуміння, що країна єдина та сильна попри все. 
Приємно бачити, що для більшості Україна — це не просто набір літер, це — серце, це — душа. Дякую всім і кожному за щоденну клопітку роботу, результати якої не забаряться. Зокрема вдячна освітянам, які навчили дітей (наше майбутнє) співати не просто гімн держави, а гімн Батьківщини, — зауважила заступник керівника апарату облдержадміністрації Ірина Соломаха.

Згадав буремні часи становлення незалежності України й рухівець Сергій Черняков. Він зауважив, що зараз, як і тоді, важливо проводити посилену просвітницьку роботу, що дозволить уникнути інформаційної спекуляції від ворога та втримає дух патріотизму.

 За багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм та з нагоди 27-ї річниці підтвердження всеукраїнським референдумом Акта проголошення незалежності України 1 грудня 1991 року Подяку голови обласної державної адміністрації оголошено:

МОГИЛЬНІЙ Наталії Михайлівні - заступнику директора з навчально-виховної роботи Ріпкинської гімназії імені Софії Русової Ріпкинської районної ради Чернігівської області;

МОСКАЛЕНКУ Ігорю Івановичу - голові Федерації профспілкових організацій Чернігівської області;

ЧЕРЕШКУ Альберту Івановичу - головному спеціалісту Північного міжрегіонального сектору Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції.

За багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм та з нагоди 27-ї річниці підтвердження всеукраїнським референдумом Акта проголошення незалежності України Почесною грамотою Чернігівської обласної ради нагороджено:

СЛЕЗКА Ігоря Івановича - директора Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації.


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.

Станція технічного обслуговування "GARAGE" у Чернігові 09:38

Завдяки програмі «Власна справа» урядового проєкту єРобота тисячі українців вже здійснили свої мрії про власний бізнес. Ми радіємо кожній новій підприємницькій ініціативі і пишаємося кожним грантером.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:23

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди, 2 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

Рух автотранспорту по вулиці Любецькій планують відкрити у травні 09:11

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради на засіданні 24 квітня погодив дозвіл на продовження перекриття вул. Любецької від Ріпкинської до Широкої до 31 травня 2024 року.

Міжнародні донори розглядають можливість створення на Чернігівщині сучасного закладу пластично-реконструктивної хірургії та загальної реабілітації 08:17

Над проєктом створення клініки пластично-реконструктивної хірургії та загальної реабілітації працює Благодійний фонд «Місія солідарності».