Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 08:17:40

День відкритих дверей в Чернігівському міському центрі зайнятості

01.12.2018   13:10

Насиченим багатьма цікавими заходами виявився День відкритих дверей в Чернігівському міському центрі зайнятості, що відбувся напередодні Міжнародного дня інвалідів 29 листопада.

Низка заходів розпочалася тренінгом для людей з інвалідністю. Психолог Ігор Шурубура вчив присутніх створювати свій позитивний образ, правильно розставляти життєві пріоритети, пояснив, як підготуватися до співбесіди з роботодавцем і поводитись на ній, як писати резюме тощо.

Потім шукачів роботи запросили на ярмарок вакансій. Безпосередньо від роботодавців люди з інвалідністю дізналися про вільні робочі місця на підприємствах, специфіку роботи за тим чи іншим фахом. Вакансії їм пропонувалися різноманітні: інспектор кадрів, секретар, охоронник, складальник верху взуття, слюсар-ремонтник, продавець, слюсар-складальник, шліфувальник по дереву, пакувальник, столяр, прибиральник, підсобний робітник, мийник посуду, кухар, офіціант тощо. Почуті пропозиції зацікавили учасників. Бажаючі пройшли співбесіду і отримали запрошення відвідати підприємство, щоб на місці ознайомитися з умовами роботи.

У той же час роботодавці, представники громадських організацій та фахівці служби зайнятості зібралися за «круглим столом», щоб обговорити шляхи удосконалення співпраці задля підвищення ефективності працевлаштування людей з інвалідністю.

Про соціальний захист осіб з інвалідністю, додаткові стимули для роботодавців щодо працевлаштування соціально незахищених громадян, типові порушення законодавства про працю та необхідну звітність йшлося згодом на інформаційному семінарі для роботодавців. З основами законодавства присутніх ознайомили представники Чернігівського міського центру зайнятості, обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів, Управління Держпраці в області, Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в області.

Подібні заходи цього тижня відбулися в усіх філіях Чернігівського обласного центру зайнятості.





 

Останні новини Чернігівщини

Міжнародні донори розглядають можливість створення на Чернігівщині сучасного закладу пластично-реконструктивної хірургії та загальної реабілітації 08:17

Над проєктом створення клініки пластично-реконструктивної хірургії та загальної реабілітації працює Благодійний фонд «Місія солідарності».

26 квітня: цей день в Україні і світі

26 квітня: цей день в Україні і світі 08:13

ДЕНЬ 793 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 793 RUSSIAN AGRESSION

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей