Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 16:46:02

Засідання за круглим столом "Досвід реалізації політики протидії домашньому насильству у місті Ніжині"

29.11.2018   12:32

27 листопада у малій залі виконавчого комітету Ніжинської міської ради у рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» відбулося засідання за круглим столом на тему: «Досвід реалізації політики протидії домашньому насильству у місті Ніжині».

У заході взяли участь 25 спеціалістів, які працюють у напрямку попередження та протидії домашньому насильству. Присутні говорили про реалізацію політики у даному напрямку.

Заступник міського голови Ігор Алєксєєнко наголосив, що на важливості і нагальності попередження та ефективної протидії такому суспільно-небезпечному явищу, як насильство у сім’ї. Начальник відділу у справах сім’ї та молоді Анна Лисенко зазначила, що підготовлено проект розпорядження міського голови «Про організацію роботи щодо здійснення заходів у сфері запобігання, протидії домашньому насильству та торгівлі людьми», у якому передбачено створення Координаційної ради з гендерних питань, проблем сім’ї, запобігання домашньому насильству та протидії торгівлі людьми.  Начальник служби у справах дітей Наталія Рацин наголосила на особливій увазі, яка приділяється роботі з сім’ями, у яких вчинено насильства стосовно дитини. Інспектор з ювенальної превенції Ніжинського відділу поліції Валерій Супрун, начальник управління освіти Ніжинської міської ради Станіслав Крапив’янський, психолог Ніжинського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Анна Руднік розповіли про особливості роботи у напрямку запобігання та протидії домашньому насильству в нашому місті.

Учасники засідання за круглим столом активно обговорювали питання налагодження ефективної взаємодії між відділами, службами, працівниками поліції, закладами освіти щодо попередження, вчасного виявлення фактів вчинення домашнього насильства у межах Закону України «Про запобігання та протидію домашньому насильству». Наголошувалася особлива важливість роботи з сім’ями, у яких виховуються діти і які є свідками фактів вчинення домашнього насильства.

Проблема домашнього насильства залишається актуальною, не дивлячись на довготривалу правову, соціально-педагогічну та психологічну роботу щодо подолання цього явища. Для запобігання самого факту домашнього насильства треба змінити менталітет людини, створити умови, при яких будь-яке нехтування правами, у тому числі і членів сім'ї, неприпустимо і засуджується суспільством. Важливими є просвітницькі заходи, формування інформаційного простору, що навчить спілкуванню в сім'ї, запропонує інші, ненасильницькі шляхи вирішення домашніх конфліктів.


Відділ у справах сім’ї та молоді виконавчого комітету Ніжинської міської ради

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.