Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 23:26:29

Про будівництво соціальних об’єктів - на всеукраїнському селекторі

27.11.2018   11:47Агенцiя

Чергову селекторну нараду з регіонами щодо виконання завдань, передбачених заходами з розвитку системи охорони здоров’я у сільській місцевості, а також стану будівництва пріоритетних соціальних об’єктів провів 26 листопада, Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

Від Чернігівщини участь в обговоренні взяли заступники голови ОДА Сергій Сергієнко та Наталія Романова, керівники профільних структурних підрозділів.

Вкотре Віце-прем’єр-міністр зазначив, що необхідно пришвидшити освоєння коштів, спрямованих на реалізацію проектів нового будівництва амбулаторій загальної практики сімейної медицини. Загалом динаміка покращується. Так, якщо минулого тижня було 89 об’єктів, на яких розпочато будівництво, то наразі їх 165.

У Чернігівській області затверджений 21 об’єкт нового будівництва без житла для лікаря (15 — на території ОТГ), з них 16 амбулаторій монопрактики та 5 — амбулаторій групової практики. На будівництво планується витратити понад 103,3 мільйона гривень. За словами заступника голови ОДА Сергія Сергієнка, наразі оголошено 10 відкритих торгів для визначення виконавця робіт з будівництва амбулаторій.

Нагадали урядовці представникам усіх областей і про своєчасне освоєння державної субвенції на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, а також забезпечення житлом дітей-сиріт та осіб з їх числа. Чернігівщині на ці цілі передбачено 16,4 мільйона гривень, майже 79% яких уже розподілено. Зокрема, укладені договори купівлі-продажу стосовно 15 житлових об’єктів.

Не оминули увагою учасники наради розвиток мережі центрів надання адміністративних послуг. Аби зробити адміністративну послугу сучасним сервісом, зручним, швидким, з 30-хвилинною доступністю абсолютно для всіх, в Україні ще треба створити 240 ЦНАПів. Зараз діє 775 таких центрів, з яких 123 — в об’єднаних територіальних громадах. У тому числі на Чернігівщині функціонує 30 ЦНАПів, 10 з яких — в ОТГ.

Як зазначив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе, ОТГ можуть скористатися фаховими порадами щодо покрокового створення ЦНАПу, зібраними в одному посібнику, — «Як створити ЦНАП з нуля в ОТГ – досвід інституційного створення ЦНАП Програми «U-LEAD з Європою».

Також на порядку денному — створення нового освітнього простору в закладах освіти, проведення конкурсного відбору інвестиційних програм та проектів, що можуть реалізуватися за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку у 2019 році. До речі, в онлайн-системі Мінрегіону зареєстровано 200 заявок з Чернігівщини. Найближчим часом буде проведено засідання регіональної комісії, аби оголосити терміни здійснення оцінки поданих проектів.
 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини