Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 16:55:09

Лікарі-травматологи опанували методику виконання складних операцій

23.11.2018   08:46Агенцiя

Лікарі травматологи-ортопеди Чернігівської міської лікарні №2 власними силами виконали надскладну операцію.

Сергій Тітов

Сергій Тітов

Прооперували 32-річного пацієнта, який потрапив у страшну ДТП. У чоловіка  було діагностовано вивих стегна із переломом вертлюгової впадини. Вивих – вправлено, втім спостерігалося значне зміщення вертлюгової западини. Пацієнта після дообстеження прооперували.

Хворий відновлюється: стає на милиці, знову починає ходити, займається посильними фізичними вправами, обсяг рухів збільшується. На перспективу, після загоєння рани, чоловік знаходитиметься під наглядом лікарів доти, допоки суглоб не відновиться.

– Удар прийшовся в коліно, коли людина сиділа в авто. Коліно було вивернуте. У результаті травми було зруйновано вертлюгову впадину тазової кістки. Під час операції була зафіксована та частина кістки, яка була суттєво зміщена. Операція тривала більше трьох годин. Пройшла вона вдало, хоча була й надскладною у виконанні, – розповідає лікар травматолог-ортопед Сергій Тітов.

Раніше при переломах вертлюгової западини, при вивихах стегна, при переломах тазу відділення залучало до операцій фахівців із Києва, тоді як лікарі травматологічного відділення лише асистували в таких надскладних випадках. Відтепер лікарями 2-ої міської лікарні цілком опановані методики зазначених  оперативних втручань, в той же час операційна укомплектована необхідним набором інструментів та імплантів.

Лікарі-травматологи зазначають, що дана патологія зустрічається досить часто. Відтепер рівень фаховості дозволяє вирішувати дані проблеми в умовах Чернігівської міської лікарні №2. Вартість витратних матеріалів на забезпечення оперативного втручання значно нижча в порівнянні зі столичними медзакладами. До 2-ої міської лікарні за медичною допомогою можуть звернутися як містяни, так і жителі інших регіонів. На сьогодні пацієнт має право самостійно обирати медичний заклад.

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.