Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 21:43:18

До кінця 2018 року ПАТ "Чернігівгаз" оновить мережі на 35,6 млн. грн.

20.11.2018   14:47Агенцiя

ПАТ «Чернігівгаз» цього року направить 35,6 млн грн на модернізацію газорозподільних мереж. Основні напрямки: індивідуальні лічильники та заміна обладнання.

30 жовтня Національна комісія з регулювання енергетики та комунальних послуг затвердила обсяги інвестицій на поточний рік. Що стосується газових мереж, то для комплексної модернізації системи потрібно значно більше інвестицій.

«За кошти, які виділила НКРЕКП вдалося відремонтувати лише 1,1 км газопроводів. В області заміни потребують близько 700 км газопроводів. Вони вже повністю вичерпали свій ресурс. Щоб здійснити повну модернізацію системи потрібно щорічно вкладати щонайменше по 320 млн грн», - зауважив технічний директор «Чернігівгазу» Віталій Черчович.

Найбільше коштів буде направлено на встановлення індивідуальних лічильників - 19,6 млн грн. Цього року «Чернігівгаз» встановить 6,3 тис приладів обліку в домогосподарствах без лічильників. Зараз ці сім’ї споживають газ за нормами. Більше третини з них вже встановлені. Ще 2350 вузлів обліку будуть виділені для заміни несправних. Кожного року в Чернігівській області визнають непридатними 6 тис лічильників газу.

Також компанія виконає реконструкцію 17 ШГРП, що вже вичерпали строк експлуатації, на суму 3 млн грн, ще 3 млн грн скерують на капітальний ремонт 26 станцій електрохімічного захисту. Заміна майже 2,4 тис домових регуляторів тиску на обладнання нового покоління обійдеться в понад 6 млн грн. 

Ще на початку року «Чернігівгаз» мав намір збільшити інвестиції в газові мережі, подавши на розгляд НКРЕКП план розвитку на поточний рік на суму 150 млн грн. Однак тариф на розподіл «Чернігівгазу» так і залишився на рівні 2016 року, що унеможливило збільшення фінансування. Навіть після зростання ціни газу з 1 листопада, тариф облгазу не підвищили. Компанія продовжує отримувати ті ж самі 75 коп. з одного розподіленого кубометра газу.


ПАТ «Чернігівгаз»

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини