Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 21:12:19

"Ялівщина" – зелене намисто Чернігова

07.11.2018   16:25

Регіональний ландшафтний парк «Ялівщина» є одним з найулюбленіших місць відпочинку жителів та гостей Чернігова. Парк має велике значення як осередок збереженої природи в міській зоні, відіграє значну гідрологічну, біологічну та екологічну роль. Є особливо цінним для підтримування біо- і ландшафтного розмаїття міста.

Тому проблема його збереження та підтримання у належному стані постійно з’являється на порядку денному влади та громадськості.

6 листопада, про це говорили на розширеному засіданні комітету Громадської ради з питань реалізації Програми «Зелене намисто Чернігівщини».

Заступник начальника Деснянського басейнового управління водних ресурсів Вадим Потапенко також взяв участь в обговоренні збереження парку, котрий розкинувся на пагорбах лівобережжя річки Стрижень (притока Десни).

Він поінформував присутніх про гідрологічні та водогосподарські характеристики даної річки, зосередив увагу на особливостях використання малих річок. Окремо зазначив про створення біля них водоохоронних зон, прибережних захисних смуг та про законодавчі обмеження, які діють на відповідній території.

Учасники засідання однозначно відмітили необхідність існування РЛП «Ялівщина» як зелених легень Чернігова та чарівного куточка природи.


Деснянське басейнове управління водних ресурсів

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини