Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 09:02:50

Боржникові зі сплати земельного податку надали час розрахуватись із міським бюджетом

02.11.2018   09:15

Виконком Чернігівської міської ради рішенням від 1 листопада надав ПАТ "Чексіл-Автосервіс" розстрочку зі сплати заборгованого земельного податку.

Підприємство займає земельну ділянку площею понад 32 га і за роки її використання заборгувало територіальній громаді міста майже 12 млн грн. Частина цього боргу вже сплачена. Тож виконавчий комітет на решту 8,943 млн грн боргу надав дозвіл на розстрочення платежів - тепер ПАТ "Чексіл-Автосервіс" має сплатити ці кошти у міський бюджет протягом 15 місяців рівними частинами. Якщо графік погашення заборгованості буде порушено, місто одразу подасть до суду.

- Ми вкотре просимо бізнес усвідомити необхідність і важливість сплати податків, зокрема місцевих. Адже це інвестиція у розвиток самого бізнесу, - прокоментував рішення Владислав Атрошенко.

На думку чернігівського міського голови, всіх боржники зі сплати місцевих податків можна умовно розділити на три групи:

- Перші погоджуються, що мають борг і починають його сплачувати. Друга група - це підприємці, які свідомо використовують юридичну та судову можливість і цим затягують час. Їх мета на якийсь час відтермінувати сплату податків, залишивши кошти тимчасово в обігу, чи десь зекономити. Вони розуміють, що рано чи пізно сплатять у бюджет все, що заборгували. Нарешті, третя група - це злісні неплатники, які не хочуть платити і не ведуть жодного діалогу з міською владою, - сказав Владислав Атрошенко. - Що стосується боржників із земельного податку, то юридична позиція міста наступна: якщо підприємство не платить, місто лишає його без землі. Відтак на такій ділянці уже нічого не можна легітимно прибудувати чи узаконити.


Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.