Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Понеділок, 29 квітня, 09:29:40

Ухвалений склад басейнової ради Десни та верхнього Дніпра

23.10.2018   15:57Агенцiя

23 жовтня на зборах заінтересованих сторін остаточно ухвалений склад басейнової ради Десни та верхнього Дніпра, обрано голову, заступника та утворено секретаріат.

Засідання відбулося в Деснянському басейновому управлінні водних ресурсів. Головувала на зборах начальник управління Наталія Грудницька.

– Це надзвичайно важлива подія, вона дає впевненість, що реальні зміни у водній галузі відбуваються і кращі європейські практики поступово впроваджуються і в Україні, – наголосила Наталія Миколаївна.

Басейнова рада Десни та верхнього Дніпра затверджується Державним агентством водних ресурсів України у відповідності з Водним кодексом України для врахування інтересів усіх заінтересованих сторін у межах річкового басейну при впровадженні інтегрованих підходів в управлінні водними ресурсами за басейновим принципом.

– Я впевнений, що разом з новоствореною басейновою радою ми змінимо і відношення наших співгромадян до збереження водних об’єктів, закличемо населення до використання безфосфатної побутової хімії та раціонального використання водних ресурсів, – у своєму виступі наголосив заступник голови Держводагенства Павло Гвозденко.

Всього в засіданні взяло участь 29 осіб від Сумської, Чернігівської та Київської областей. Серед них: водокористувачі, науковці, громадські організації, що здійснюють свою діяльність в межах річкового басейну, органи виконавчої влади та інші зацікавлені особи.
Зборами було ухвалено Положення про басейнову раду, яке розроблено згідно наказу Міністерства екології та природних ресурсів України №23 від 26.01.2017 «Про затвердження Типового положення про басейнові ради».

Головою басейнової ради Десни та верхнього Дніпра одноголосним рішенням зборів обрано Арсена Дідура – заступника голови Чернігівської обласної ради. Його заступником обрано Наталію Грудницьку – начальника Деснянського басейнового управління водних ресурсів. Крім того, утворено секретаріат басейнової ради.

Засідання проводитимуть двічі на рік, наступне заплановане на перше півріччя 2019 року.

Збори пройшли плідно, в атмосфері однодумців та людей, які прагнуть працювати на результат.


Деснянське басейнове управління водних ресурсів

Останні новини Чернігівщини

Чернігівські поліцейські розслідують кримінальне провадження за фактом браконьєрського вилову риби під час нересту 08:52

26 квітня в Менській громаді співробітники водної поліції разом з рибоохоронним патрулем виявили рибалку, який поблизу села Миколаївка ловив рибу забороненими знаряддями – зяберними сітками.

Донька найстаршої матері України Валентини Підвербної проживає в новій родині: що відомо про опікунку 08:45

Донька найстаршої матері України Валентини Підвербної Анна вже декілька тижнів проживає в новій родині у Чернігові. Тимчасову опіку над дитиною взяла давня знайома родини Підвербних 50-річна Олена.

Кінологи ДСНС відшукали двох зниклих дітей 08:31

26 квітня вночі до рятувальників надійшло повідомлення від Чернігівського районного управління поліції про зникнення двох малолітніх дітей, мешканців с. Локнисте Чернігівського району.

29 квітня: цей день в Україні і світі

29 квітня: цей день в Україні і світі 08:28

ДЕНЬ 796 РОСІЙСЬКА Агресія - DAY 796 RUSSIAN AGRESSION