Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 16:11:46

Чернігівські катальпи – живі й здорові

19.10.2018   14:35Агенцiя

Так зване індіанське бобове дерево - катальпа́ бігнонієподі́бна, деревовидна рослина роду катальп (Catalpa) – рослина не вічнозелена, листопадна. Тобто на прихід осені вона реагує так само, як береза, клен або дуб, листя яких змінює колір – від жовтого до червоного або багряного, а потім опадає. А от у каштанів листя всихає й скручується.

Кожне дерево має свої особливості. Зокрема, листя катальпи ледь-ледь змінює колір, воно нібито вщухає й опадає. «Це абсолютно природній процес! – пояснює інженер з садово-паркового господарства КП «Зеленбуд» Ольга Відковська. - Всі наші катальпи на місці. На щастя, не зламані, не пошкоджені. Просто деякі швидше розвиваються, деякі – повільніше. Всі дерева – живі!».

Нагадаємо, що декоративні катальпи у горщиках на вулицях Чернігова з’явилися ще в травні. Вони прикрасили деякі вулиці та паркові зони. Частину з них можна побачити біля «Будинку книги» на пр.Миру, біля Головпоштамту, на так званій стометрівці біля перехрестя пр.Миру та вул.Коцюбинського, а також на вул. Серьожникова. Загалом це 98 рослин. Увагу на їх нинішній стан звертають небайдужі чернігівці. Дехто вважає, що стан дерев – незадовільний. Тому звертаються до журналістів з проханням прояснити ситуацію.

- Не бачу підстав для занепокоєння, - коментує ситуацію Ольга Відковська. - Чи витримувався режим поливу цих дерев? Звичайно! Коли трималася висока температура, полив здійснювали двічі на тиждень. А зараз – залежно від погоди. Восени будь яке листопадне дерево згидує листя, але кожне поводиться по-своєму. В нашому місті є й не декоративні катальпи в парку навпроти «Полісся», висаджені у відкритий грунт. Можете перевірити, в якому вони зараз стані.

Загалом катальпа́ бігнонієподі́бна - дерево компактне, з красивою листовою пластинкою, охайною кроною. Воно добре витримує міські умови: загазованість, запиленість. Саме тому його й обрали для озеленення Чернігова. Таке деревце може прожити в ящику років 10 і навіть більше. Звісно, на зиму його приберуть з вулиці й зберігатимуть у спеціальному приміщенні. Це відбудеться, коли середньодобова температура становитиме близько -5 С. А навесні катальпи у ящиках знову повернуться на вулиці нашого прекрасного міста.


Прес-служба КП «Зеленбуд»

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини