Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 15:04:19

"Хода за свободу" в Чернігові. ВІДЕО

19.10.2018   09:27Агенцiя

Її учасники одягнулися в чорне, розкрили чорні парасольки і мовчки пройшлися центром міста, щоб привернути увагу до проблем людей, які потрапили у рабство. Всесвітня мирна акція «Хода за свободу» проводиться п’ятий рік поспіль в Європейський день боротьби з торгівлею людьми.

В’ячеслав Голуб, заступник директора Департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації: «Ми маємо реальні факти торгівлі людьми навіть на Чернігівщині. Із 2013 офіційно встановлено 37 статусів осіб, які постраждали від торгівлі людьми. Приблизно половина з них – це люди, які постраждали від трудової експлуатації, майже половина – це сексуальна експлуатація. Тому Чернігів сьогодні долучається до всеукраїнської і загальноєвропейської акції «Хода за свободу» Небайдужі громадяни збираються тут, в центрі Чернігова, і пройдуть мовчазною мирною ходою, яка символізувати е крок за кроком подолання цього ганебного явища. Це про свободу, свободу пересування, свободу дій, ніщо не може обмежувати людину і робити з неї товар».
 
Наталія Кулікова, керівник проектів ГО «Чернігівський громадський комітет захисту прав людини»: «Того року до цієї ходи доєдналося 50 країн світу, цього року планується основним організатором – міжнародною організацією «А21» близько 400 країн. Ми дуже сподіваємося на те, що коли молоді люди, Які сьогодні є студентами, закінчать вищі навчальні заклади і будуть шукати роботу , вони більш уважніше і пильніше придивлятимуться до цих вакансій, вони будуть перевіряти документи, вони будуть перевіряти фірми, і вони не погодяться на нелегальне працевлаштування ані в Україні, а ні за кордоном. Ця акція на них і зосереджена, адже вони – наше майбутнє».


Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини