Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 09:50:32

Оперативна інформація щодо ліквідації наслідків пожежі на території 6 арсеналу Міністерства оборони поблизу смт Дружба

15.10.2018   08:38Агенцiя

Станом на 7 год. 00 хв. 15 жовтня 2018 року.

МНС

МНС

14 жовтня авіацією ДСНС здійснено авіаційну розвідку технічної території арсеналу, двома пожежними літаками АН-32П проведено 10 скидів води (80 тон) у межах арсеналу та вертольотом МІ-8МТ поза технічною територією – 11 скидів (22 тони), всього з початку робіт – 144 скиди води (804 тони);

пожежно-рятувальними підрозділами організовано безперебійну заправку водою пожежних танків та наповнення пожежного водоймища (об'ємом 200 м. куб.) за допомогою пожежної насосної станції; для цілей пожежогасіння об’єктів на технічній території арсеналу залучено пожежний потяг (злито 120 тон води, з початку залучення – 240 тон). Потяг здійснює чергування на станції Ічня; організовано чергування 7 пожежно-рятувальних розрахунків на автоцистернах для забезпечення оперативного гасіння можливих пожеж в смт. Дружба та на адміністративній території арсеналу. Зокрема, пожежно-рятувальні відділення 2 рази залучалися до гасіння пожеж настилу в лісі окремими осередками на загальній площі 0,5 га поблизу с. Августівка (5 відділень);

піротехнічними підрозділами відпрацьовано 12 заявок у 24 населених пунктах (с. Пелюхівка,с. Веприк, с. Безбородьки, с. Шиловичі, с. Бурімка, с. Гужівка, с. Городня, с. Нова Ольшана, с. Безводівка, с. Радьківка, с. Обичів, с. Киколи, с. Хаєнки, с. Сезьки, с. Тишківка, с. Гейці, с. Буди, с. Грабів, с. Заудайка, с. Лучківка, с. Августівка, смт Дружба, с. Воронівка, с. Дзюбівка) вилучено 285 вибухонебезпечних предметів. Обстежено 8 дошкільних закладів, 8 загальноосвітніх закладів, 16 км лінії газопроводу. Всього з початку робіт перевірено та очищено від ВНП 39 населених пунктів (100%), відпрацьовано – 242 заявки, вилучено 1758 вибухонебезпечних предметів;

з метою обстеження залізничних колій на наявність вибухонебезпечних предметів залучено піротехнічний розрахунок  8 Навчального центру Державної спеціальної служби транспорту МО України (вилучено 4 вибухонебезпечних предмети); психологами ДСНС надано психологічну допомогу 240 особам (всього з початку робіт – 2240 осіб); тривають заходи з інформаційно-роз’яснювальної роботи серед місцевих мешканців, а саме:

встановлення попереджувальних знаків з мінної небезпеки;

розповсюдження спеціальних листівок стосовно порядку обов'язкових дій у разі виявлення вибухонебезпечних предметів (з початку робіт розповсюджено 7470 шт.).

Для попередження надзвичайних ситуацій у населених пунктах, розташованих поблизу арсеналу, органами влади вжито наступних заходів:

тимчасово припинено рух потягів через станцію Ічня; спрямовано автомобільний транспорт в об’їзд зони надзвичайної ситуації;

закрито повітряний простір у радіусі 30 км; на в'їздах до лісових масивів встановлено 20 шлагбаумів (10 – структурними підрозділами Держлісгоспу, 6 – Краснянським військовим лісгоспом та 4 - на території Ічнянського національного природного парку.

З початку виникнення надзвичайної ситуації місцевими органами влади створено резерв будівельних матеріалів, який передбачено для проведення відновлювальних робіт (шифер – 3 тис. шт., скло 800 м.пог., плівка 1 тис. м. кв., цементу – 5000 кг, брусу дерев’яного – 12 м.куб., фарба – 5500 кг, цвяхи – 300 кг).

Робочими групами проводилися комісійні обстеження житлових будинків, споруд, об’єктів соціальної сфери та життєзабезпечення. (обстежено 5188 об'єктів із 9713(53,4%). За результатами обстежень визначено такими, як зруйновані 4 будинки в с. Августівка, пошкоджені 99 будинків, квартир та інших капітальних споруд у 11населених пунктах (с. Августівка – 43, с. Дзюбівка – 24, с. Воронівка – 10, с. Гмирянка та с. Лучківка – по 6, с. Тишківка та с. Монастирище - по 3, с. Сезьки, с. Вільшана, с. Грабів та с. Городня – по 1).

Для забезпечення публічного порядку у населених пунктах, що входять до 16-ти кілометрової зони ураження, організовано патрулювання правоохоронними органами для чого залучено 15 спільних патрулів Нацполіції та Національної гвардії, а саме: 10 автомобільних та 5 піших. Встановлено 4 пости на основних під’їзних шляхах до зони надзвичайної ситуації.

Організовано видачу гуманітарної допомоги населенню, зокрема зосереджено 42 тони продуктів харчування, одягу – 8 тон, побутової хімії - 800 кг, засобів особистої гігієни – 500 кг.

Об'єкти життєзабезпечення (електропостачання, стаціонарний телефонний зв'язок водопостачання та водовідведення) Ічнянського району працюють у штатному режимі.

Залишаються відключеними від газопостачання 3 тис. 015 абонентів у 4 населених пунктах (м. Ічня, с. Гмирянка, с. Гужівка, с. Максимівка). Протягом доби повністю відновлено газопостачання 4 населених пунктів (с. Іржавець, с. Крупичполе, с. Рожнівка, с. Бурімка), для чого було залучено 73 чоловіки та 13 одиниць техніки від структурних підрозділів ПАТ "Чернігівгаз".

Організовано цілодобову роботу «Гарячої лінії» за номерами (046) 2-678-274, (046) 2-676-003.

З метою проведення рятувальних та інших невідкладних робіт в районі надзвичайної ситуації у найкоротший термін залучено сили і засоби загальною чисельністю 620 осіб та 136 од. техніки, у тому числі від:

ДСНС – 271 особа та 82 од. техніки;

Нацполіції та Національної гвардії – 186 осіб та 18 од. техніки;

СБУ – 90 осіб та 23 од. техніки;

від комунальних служб – 73 особи та 13 од. техніки.

Для координації залучених сил і засобів, надання допомоги населенню у місті Ічня функціонує штаб з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації на чолі з заступником Голови Чернігівської ОДА.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини