Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 21:38:43

Генпрокуратурою спільно з Нацполіцією та СБУ під час одержання хабара затримано прокурора

05.10.2018   17:19Агенцiя

Департаментом процесуального керівництва у кримінальних провадженнях, підслідних Державному бюро розслідувань, Генеральної прокуратури України спільно з Головним слідчим Управлінням Національної поліції України, за оперативного супроводження Головного управління боротьби з корупцією та організованою злочинністю Служби безпеки України, затримано прокурора одного з відділів прокуратури Чернігівської області, за підозрою у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 368 КК України (пособництво в одержанні неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище).

Як встановлено слідством, прокурор запропонував особі за грошову винагороду у розмірі 2000 доларів США повернути транспортний засіб, вилучений у його родича в рамках кримінального провадження.

При цьому, він, спонукаючи заявника до надання неправомірної вигоди, запевняв останнього, що транспортний засіб за вказану суму буде повернуто шляхом винесення необхідного процесуального рішення одним із суддів Деснянського районного суду міста Чернігів, з яким попередньо узгоджено механізм повернення транспортного засобу.

Як результат, 04.10.2018, після прийняття суддею Деснянського районного суду міста Чернігів рішення щодо повернення вилученого автомобіля, та отримання прокурором другої частини неправомірної вигоди, останнього затримано в порядку ст. 208 КПК України.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та проводиться комплекс слідчих (розшукових) дій з метою встановлення усіх обставин вчиненого кримінального правопорушення та причетних до його вчинення осіб.

Також органом досудового розслідування в межах кримінального провадження буде надано правову оцінку діям судді, який прийняв рішення щодо повернення майна.

Досудове розслідування триває.

Довідково: санкцією статті передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років, з конфіскацією майна.


Відділ зв’язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини