Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 10:48:46

Поліція затримала зухвалих наркозбувачів амфетаміну

28.09.2018   08:31

В рамках спецоперації поліція Чернігівщини затримала двох наркозбувачів, серед яких і корюківський таксист, який під прикриттям легального бізнесу постачав амфетамін з іншого регіону та збував його жителям райцентру.

В ході спецоперації в різних районах Чернігівської області оперативники управління протидії наркозлочинності та управління карного розшуку за підтримки «КОРД» затримали двох наркозбувальників.

В першому випадку поліція вийшла на винахідливого корюківського таксиста, який під прикриттям легального бізнесу (таксування) постачав  з іншого регіону та збував жителям райцентру амфетамін. Оперативники затримали зловмисника якраз після того, як той збув наркотики.

Під час санкціонованого обшуку в автомобілі правопорушника поліція та прокуратура виявили 9 згортків з амфетаміном, а також ще 24 у його помешканні, загалом близько 100 грамів, що за цінами «чорного» ринку оцінюється в 40 тисяч гривень. Вилучене направлено на експертизу.

В той самий час інша група поліцейських управління протидії наркозлочинності спільно з кримінальною поліцією Ніжинського міського відділу ГУНП в Чернігівській області затримали мешканця Ніжина, який протягом тривалого часу займався виготовлення та збутом психотропної речовини амфетаміну та наркотичного засобу марихуани. Чоловік мав свою клієнтуру, для якої кустарним способом виготовляв та збував амфетамін.

В ході обшуку поліція разом з прокуратурою виявила та вилучила у підозрюванного 20 грамів амфетаміну, прекурсори та обладнання для виготовлення психотропної речовини, а також 2,5кг марихуани. Загальна ціна вилученого на  «чорному» ринку оцінюється у понад 40 тисяч гривень.

Інформація про обидві події внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкриті кримінальні провадження за частинами 1 та 2 статті 307 Кримінального кодексу України  (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання з метою збуту, а також незаконний збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) - карається позбавленням волі у першому випадку від чотирьох до восьми років, у другому - від шести до десяти років з конфіскацією майна.

Зловмисники затримані в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Триває досудове розслідування.


Сектор комунікації поліції Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини