Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 01:48:37

Перевірено 91 суб’єкт господарювання з питання своєчасності, достовірності, повноти нарахування та сплати до бюджету податку на доходи фізичних осіб

17.09.2018   09:47Агенцiя

З початку поточного року ГУ ДФС у Чернігівській області перевірено 91 суб’єкт господарювання з питання своєчасності, достовірності, повноти нарахування та сплати до бюджету податку на доходи фізичних осіб, військового збору та повноти нарахування та сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування при виплаті заробітної плати та інших доходів громадянам.

За результатами проведених перевірок донараховано 9,8 млн грн, в тому числі 6,5 млн грн податку на доходи фізичних осіб, близько 467 тис грн військового збору та 2,8 млн грн єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Найбільше фактів порушень та основна сума донарахувань в ході проведення перевірок припадає на податок з доходів фізичних осіб та єдиний внесок.
Як приклад, проведений працівниками фіскального органу аналіз наявної податкової інформації вказував, що одна із юридичних осіб області протягом тривалого часу несистематично сплачувала податки та збори із заробітної плати. Так, даного платника було включено до плану – графіку перевірок на 2018 рік з даного питання.

В ході перевірки виявленні ризики підтвердились, а підприємству донараховано 5,4 млн грн  податку з доходів фізичних осіб, військового збору та єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Крім того, як зазначають у фіскальній службі, матеріали перевірок, де встановлюються факти порушення трудового законодавства передаються до Управління Держпраці у Чернігівській області для подальшого проведення  інспекційних відвідувань та вжиття заходів у межах компетенції.

Головне управління ДФС у Чернігівській області звертає увагу керівників підприємств та інших суб’єктів господарювання про недопустимість залучення неоформлених найманих працівників та попереджає про неминучу відповідальність за порушення законодавства.


Сектор комунікацій ГУ ДФС у Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини