Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 14:26:49

Ігор Вдовенко презентував представникам Спілки молодих службовців землі Північний Рейн-Вестфалія діяльність обларади

12.09.2018   09:40Агенцiя

На Чернігівщину цими днями завітала делегація членів Спілки молодих службовців землі Північний Рейн-Вестфалія Федеративної Республіки Німеччина. Розпочалося перебування закордонних гостей із відвідування обласної ради та зустрічі із її очільником Ігорем Вдовенком, яка відбулася 11 вересня.

Голова найвищого представницького органу Чернігівщини почав розмову з того, що подякував представникам ФРН за ту значну міжнародну та гуманітарну підтримку, яку надає німецький народ українцям у тій складній ситуацій, в якій наша держава опинилась протягом останніх 5 років.

Далі Ігор Вдовенко перейшов до презентації області, акцентуючи увагу на особливостях її географічного положення, демографічної ситуації, економічному та інвестиційному потенціалі та інфраструктурі. За словами керівника, значний вплив на соціально-економічний розвиток регіону має безпосереднє сусідство Російської Федерації, з якою Придесення має 224 км спільного держкордону. Про те, що Чернігівщина суттєво відчуває наслідки подій на сході Україн,и яскраво свідчить той факт, що на сьогодні у боротьбі за незалежність полягло 167 захисників із Чернігівщини. Крім того значна кількість бійців, які перебували у зоні проведення ООС, членів їх родин та рідних загиблих героїв, внутрішньо переміщених осіб, які  проживають в обалсті, сьогодні гостро потребують психологічної та медичної реабілітації, матеріальної підтримки. За словами керівника, за сприяння обласної ради наразі вирішується питання щодо створення на теренах Чернігівщини Центру надання соціальної, медичної та психологічної допомоги учасникам бойових дій, учасникам антитерористичної операції, членам їх сімей та членам сімей загиблих воїнів. Окрім того обласною радою прийнято низку рішень, спрямованих на посилення безпеки і обороноздатності регіону, посилення соціальної захищеності учасників ООС, серед яких Програма покращення матеріально-технічного забезпечення заходів територіальної оборони, військових частин та правоохоронних органів, які беруть участь в антитерористичній операції та дислокуються на території Чернігівської області, Цільова соціальна програма розвитку цивільного захисту Чернігівської області на 2016-2020 роки, а також Програма соціальної підтримки учасників антитерористичної операції та членів їх сімей у Чернігівській області на 2017-2018 роки.

Окремо очільник представницького органу зупинився і на перебігу децентралізації в регіоні. За його словами, наразі в  області вже створено 38 об’єднаних територіальних громад. за останніми даними моніторингу Чернігівщина посідає третю сходинку в загальнодержавному рейтингу за темпами утворення ОТГ. Окрім того ще три громади: Новобілоуська, Борзнянська та Озерянська чекають призначення перших виборів. Фактично на сьогодні ОТГ функціонують у кожному районі обалсті. До речі, питання реформування адміністративно-територіального устрою викликало жвавий інтерес серед членів делегації, які цікавились тим, наскільки доцільно проводити реформування системи організації влади та якими є результати впровадження державних перетворень. У свою чергу голова обласної ради підкреслив, що Україна обрала європейський вектор розвитку, який у тому числі передбачає наближення до європейських стандартів життя, що тягне за собою необхідність реформування місцевого самоврядування, а також таких важливих сфер як освіта, медицина тощо.

Ігор Вдовенко детально розповів почесним гостям про основні аспекти роботи керівництва, виконавчого апарату та депутатського корпусу обласної ради та існуючий алгоритм співпраці між органами місцевого самоврядування та виконавчої влади. Голова найвищого представницького органу Придесення ознайомив учасників зустрічі з механізмом підготовки, узгодження та прийняття рішень обласної ради, розповів німецьким службовцям про діяльність постійних комісій та депутатських фракцій, а також висвітлив особливості взаємодії депутатів із виборцям.

Керівник делегації Себастіан Шаллау щиро подякував керівництву обласної ради за запрошення відвідати Чернігівщину, особливо відзначив теплий прийом та гостинність, з якими зустріли делегатів. Він також наголосив на важливості візиту для членів Спілки молодих службовців землі Північний Рейн-Вестфалія, адже завдяки цьому вони на власні очі можуть побачити як і чим живе прикордонна Чернігівщина в умовах військових дій на сході України, а також познайомитись ближче з її культурою, діяльністю молодіжних організацій та закладів соціальної сфери.

Наостанок учасники заходу обмінялися сувенірами та зробили спільне фото на згадку про зустріч.


Відділ інформаційного забезпечення та зв'язків з громадськістю виконавчого апарату Чернігівської обласної ради

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини