Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 8 травня, 14:52:47

Військова прокуратура затримала злочинну озброєну групу наркоділків в погонах

10.09.2018   16:48Агенцiя

Вночі 8 вересня військовою прокуратурою Київського гарнізону Центрального регіону України безпосередньо після збуту психотропної речовини «амфетамін» у кількості 50 гр. затримано злочинну групу у складі двох військовослужбовців однієї з військових частин Збройних Сил України та цивільної особи.

Наркоділки в погонах закуповували наркотики в Києві, після чого поширювали їх серед військовослужбовців строкової та контрактної служби в навчальному центрі ЗСУ на Чернігівщині. Операцію сплановано та проведено за сприяння військового командування з метою викриття поширювачів наркотичних засобів.

Затримання проводилось спільно із слідчими Головного управління Національної поліції в Київській області та оперативними працівниками Головного управління Служби безпеки України у м. Києві та Київськиій області.

Також протягом проведення негласних слідчих (розшукових) дій, військовою прокуратурою задокументовано факт продажу вищевказаними правопорушниками у період серпня – вересня 2018 року психотропної речовини «амфетамін» у кількості 100 гр.
Під час проведення обшуку місць проживання, а також транспортних засобів затриманих осіб, вилучено 97 патронів до автоматичної вогнепальної зброї, 15 одиниць вибухових пакетів, 11 димових шашок, 3 поліетиленові пакети з речовиною зовні схожою на наркотичний засіб «канабіс», а також психотропну речовину «амфетамін» у кількості 200 гр.

На даний час двом учасникам злочинного угрупування готуються повідомлення про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 307 Кримінального кодексу України, а третьому їх спільнику - у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 263 та ч. 3 ст. 307 КК України. Також готується клопотання до суду про обрання відносно всіх підозрюваних запобіжного заходу у виді взяття під варту.


Довідково:
•    ч. 1 ст. 263 КК України, «Носіння, зберігання, придбання, передача чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу, - караються позбавленням волі на строк від трьох до семи років».
•    ч. 3 ст. 307 КК України, «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання з метою збуту, а також незаконний збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, вчинені повторно або за попередньою змовою групою осіб, або особою, яка раніше вчинила один із злочинів, передбачених статтями 308-310, 312, 314, 315, 317 цього Кодексу, або із залученням неповнолітнього, а також збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів у місцях, що призначені для проведення навчальних, спортивних і культурних заходів, та в інших місцях масового перебування громадян, або збут чи передача цих речовин у місця позбавлення волі, або якщо предметом таких дій були наркотичні засоби, психотропні речовини або їх аналоги у великих розмірах чи особливо небезпечні наркотичні засоби або психотропні речовини, вчинені організованою групою, а також якщо предметом таких дій були наркотичні засоби, психотропні речовини або їх аналоги в особливо великих розмірах, або вчинені із залученням малолітнього або щодо малолітнього, - караються позбавленням волі на строк від дев'яти до дванадцяти років з конфіскацією майна».



Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

Останні новини Чернігівщини

Чоловіка засуджено за замах на умисне вбивство вітчима

Чоловіка засуджено за замах на умисне вбивство вітчима 14:01

За процесуального керівництва прокурора Чернігівської окружної прокуратури доведено вчинення суспільно-небезпечного діяння 32-річним місцевим мешканцем замаху на умисне вбивство (ч.2 ст.15, ч.1 ст. 115 КК України).

У Чернігові вшанували пам'ять жертв Другої світової війни та вклонилися перед всіма, хто боровся з нацизмом 13:59

В.о. міського голови Олександр Ломако, заступники міського голови, голова міської ради ветеранів Ірина Четвертак та громадськість, вшанували пам'ять всіх жертв Другої світової війни. Поклали квіти до пам'ятного знаку у сквері Магдебурзького права, а також стели загиблим в АТО/ООС.

 Як у поминальні дні дістатися до міських кладовищ громадським транспортом

Як у поминальні дні дістатися до міських кладовищ громадським транспортом 13:56

До уваги мешканців Чернігова та гостей міста! Управління транспорту, транспортної інфраструктури та зв'язку міської ради інформує про те, як можна доїхати до міських кладовищ (окрім «Яцево») у поминальні дні.

Городнянські поліцейські оперативно затримали зухвалого крадія 13:51

Поліцейські ВП №3 (м. Городня) Чернігівського райуправління поліції впродовж кількох годин встановили та затримали зловмисника, який незаконно заволодів мотоциклом жителя одного з сіл Городнянської громади та в сусідньому селі викрав речі з обійстя іншої заявниці. Зловмисника затримано та поміщено до ізолятора тимчасового тримання.

Цього року Україна вперше відзначає 8 травня як День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років

Цього року Україна вперше відзначає 8 травня як День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років 10:47

Україна приєдналися до європейської традиції відзначення цієї дати. Для Європи 8 травня – точка відліку закінчення війни, перемога над страшним злом нацизму, нагадування про катастрофу війни, а не про тріумф одних народів над іншими, переможців над переможеними.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини