Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 03:13:16

Урочисте підняття Державних прапорів України на центральній площі Чернігова

23.08.2018   14:59

Урочистою церемонією підняття прапорів на центральній площі Чернігова розпочали в нашому місті відзначення Дня Державного Прапора України.

Честь підняти прапори цього року була надана трьом чернігівським юнакам, які заслужили її успіхами в навчанні, мистецтві та спорті:

Павлу Нагорному – учню школи №19, який є багаторазовим переможцем олімпіад, нагороджений Президентською стипендією за перемогу 2017-2018 років у Всеукраїнському конкурсі Малої академії наук в секції «Математика 2017» та «Фінанси, грошовий обіг та кредит 2018»;

Єгору Валентій – вихованцю Зразкового ансамблю бандуристів «Соколики» Чернігівської музичної школи №1 ім. Вільконського – лауреата та переможця багатьох всеукраїнських та міжнародних конкурсів;

Андрієві Пономарю – багаторазовому чемпіону України з велосипедного спорту на шосе, маунтенбайку та велотреку, учаснику Європейського юнацького олімпійського фестивалю в м. Дьер (Угорщина, 2017), кандидату в майстри спорту України, вихованцю ДЮСШ «Україна».

- Я впевнений, що ці три хлопці відчували шалену гордість, коли їх запросили підняти наш національний стяг у День Прапора на головній площі міста. І я вірю, що кожен українець також відчуває гордість і піднесення при піднятті державного прапора, особливо в моменти перемог. Вірю що наші перемоги попереду – і економічні, і політичні серед міжнародної спільноти, і у здобутті миру в Україні.  Схиляємо голови перед усіма людьми, які під цим прапором боролися за незалежність України і які продовжують захищати її сьогодні, - сказав у вітальному слові присутнім заступник Чернігівського міського голови Олександр Ломако.

Прапори піднялися на щогли під урочисті звуки Державного Гімну України у виконанні Академічного хору ім. Дмитра Бортнянського і юних вокалістів ансамблю «Соколики».


Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.