Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 16:50:22

Проведено 167 документальних перевірок суб’єктів господарювання - юридичних осіб

13.08.2018   11:42Агенцiя

За інформацією управління аудиту Головного управління ДФС у Чернігівській області протягом січня - липня 2018 року проведено 167 документальних перевірок суб’єктів господарювання - юридичних осіб. Це на третину менше ніж у відповідному періоді минулого року.

За результатами проведених перевірок встановлено заниження податкових зобов’язань з податку на додану вартість на 69 млн.грн, що на 27 млн.грн більше аналогічного періоду минулого року. Надійшло до бюджетів усіх рівнів 22  млн.гривень.

Крім того,  аудиторами області зменшено від’ємне значення об’єкта оподаткування податком на прибуток на 5,4 млн.грн, що дозволило упередити несплату цього податку у наступних податкових періодах майже на 1,0 млн.гривень.

Як зазначив начальник управління аудиту Євгеній Шульга, документальні перевірки підприємств щодо дотримання вимог податкового та митного законодавства здійснюються при наявності у них податкових ризиків щодо несплати сум податків, зборів. Такі ризики визначаються системою ризикоорієнтованого відбору та іншою податковою інформацією ДФС України.

За словами податківця, у поле зору аудиторів перш за все  підпадають суб’єкти господарювання, які  мають наступні критерії ризиків:
 рівень сплати податку на прибуток нижчий на 50 та більше відсотків за рівень сплати податку по відповідній галузі;
рівень сплати податку на додану вартість нижчий на 50 та більше відсотків за рівень сплати податку по відповідній галузі;
наявність відносин з контрагентами, які знаходяться в розшуку, або ліквідовані, або визнані банкрутами;
наявність інформації про непідтвердження реального здійснення операції з придбання;
наявність розбіжностей у платника податків згідно із системою автоматизованого співставлення податкового зобов'язання та податкового кредиту у розрізі контрагентів (завищення податкового кредиту) та інші.

ГУ ДФС у Чернігівській області звертається до керівників підприємств, установ та організацій, підприємців та громадян з проханням чітко усвідомлювати, що сплата податків - це плата за цивілізацію та добробут мешканців України та Чернігівщини зокрема.

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.