Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 14:58:23

Про підтримку дітей-сиріт та розвиток медицини у сільській місцевості - на всеукраїнській нараді

09.08.2018   10:29Агенцiя

Про розвиток мережі дитячих будинків сімейного типу та малих групових будинків говорили під час відео-наради у режимі онлайн, яку провів заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Лев Парцхаладзе. Від Чернігівщини участь у заході взяли заступник голови ОДА Наталія Романова та представники профільних структурних підрозділів.

Варто зазначити, що на 2018 рік держава планує виділити понад 517,7 мільйона гривень місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла і приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, а також забезпечення житлом дітей-сиріт, осіб з їх числа.

— На цей рік Чернігівській області передбачена субвенція з державного бюджету в розмірі більше 16,4 мільйона гривень. Частину суми використаємо на придбання трьох приміщень у новобудовах для створення дитячих будинків сімейного типу (двох у Чернігові та одного в Ніжині). Сьогодні ж в області їх функціонує 26,  — поінформувала Наталія Романова.

Про окреме будівництво на Чернігівщині житла, призначеного для ДБСТ та малого групового будинку, поки що не йдеться. Адже за попередніми підрахунками, реалізація такої ініціативи для кожного об’єкту коштуватиме близько шести мільйонів гривень. Це в рази перевищує законодавчо встановлену граничну вартість.

Втім, як переконує заступник Міністра соціальної політики України з питань європейської інтеграції Олександра Чуркіна, вже погоджені зміни до відповідного порядку, серед яких і відміна граничної вартості на будівництво житла для ДБСТ. Посадовець також наголосила, що державну субвенцію кожна область має використати до кінця року. Керівники на місцях несуть персональну відповідальність як за використання коштів, так і за придбане житло.

— Також за виділені області державні кошти плануємо забезпечити власним житлом дітей-сиріт та осіб з їх числа. Наразі 11 житлових приміщень перебувають у процесі придбання, — зазначила заступник голови Чернігівської ОДА.

Під час наради розглянули й питання щодо підвищення доступності та якості медичного обслуговування у сільській місцевості. Безпосередньо мова йшла про будівництво сучасних амбулаторій. На це держава планує витратити п’ять мільярдів гривень.

Наказом Мінрегіону вже затверджено 310 проектів нових сучасних медичних амбулаторій у 15 регіонах України, що мають побудувати в сільській місцевості. Найближчим часом затвердять ще близько ста проектів у чотирьох областях, у тому числі й Чернігівській.

До речі, на розгляд комісії Мінрегіону минулого місяця подані пропозиції щодо будівництва 21 амбулаторії в сільських населених пунктах області, 15 з яких буде збудовано на території ОТГ. Загалом на реалізацію проектів передбачається витратити майже 139 мільйонів гривень державної субвенції.

Крім того, найближчим часом МОЗ має надати розроблені критерії щодо закупівлі транспорту для об’єктів первинки, а також стандарти для телемедичного обладнання (після висновків міжнародних експертів).


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини