Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 17 квітня, 02:55:25

Чернігівка впустила в дім газівника-самозванця і втратила гроші

03.08.2018   13:26

Поліція закликає громадян пильніше ставитися до сторонніх, які намагаються зайти до вашої оселі. Навіть якщо візитер представляється комунальником, водопровідником чи електриком.

У двері пенсіонерки постукав чоловік років 25–30, старенька впустила його в дім, адже він не викликав ніяких підозр у господині.

У спілкуванні той і справді був доброзичливий, пообіцяв замінити газовий лічильник. Господиня навіть і гадки не мала, що чоловік забере половину її пенсії та зникне, адже жодного стосунку до газової компанії шахрай не мав.

Шановні чернігівці! Поліція закликає вас ніколи не пускати сторонніх людей до себе додому! Запам’ятайте ці правила та розкажіть їх своїм старшим родичам:

• Якщо невідома особа хоче потрапити у ваше помешкання та запевняє, що він/вона є представником служби, яка перевіряє лічильники на газ, електрику, воду чи стан роботи вентиляції — попросіть документи. Тека з олівцем у руках невідомого — це не привід думати, що він/вона справді там працює.

• Запам’ятайте ім’я непроханого гостя та подзвоніть на «гарячу лінію» служби, яку начебто представляє дана особа. Запитайте в диспетчера чи є зараз якісь перевірки за вашою адресою та чи працює в них така особа.

• Показання з лічильника в разі можливості передавайте через смс-повідомлення, у телефонному режимі або через особистий кабінет на сайті компанії. Мінімізуйте контакт із третіми особами.

• Якщо вас дуже бентежить особа, яка намагається усілякими методами увійти у ваше приміщення — повідомте поліцію.

Інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 190 Кримінального кодексу України — шахрайство. Заволодіння чужим майном або придбання права на майно шляхом обману чи зловживання довірою — карається штрафом до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років.

Триває досудове розслідування.


Сектор комунікації поліції Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини