Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 19:40:04

Продовжується обговорення можливостей створення і розміщення Центру надання комплексної допомоги учасникам АТО

01.08.2018   08:40Агенцiя

31 липня перший заступник голови обласної ради Валентин Мельничук разом із членами робочої групи з вивчення питання створення реабілітаційного Центру надання комплексної допомоги учасникам АТО продовжили ознайомлення з інфраструктурою медичних закладів області і міста, аби обрати найоптимальніший із варіантів для розміщення Центру надання соціальної, медичної та психологічної допомоги учасникам бойових дій, учасникам антитерористичної операції, членам їх сімей та членам сімей загиблих воїнів.

Цього дня присутні оглянули комунальний лікувально-профілактичний заклад «Чернігівська обласна лікарня».

На заході були присутні начальник управління охорони здоров'я обласної державної адміністрації Петро Гармаш, директор Департаменту соціального захисту населення ОДА Олег Русін, члени робочої групи - голова ради ветеранів АТО, членів їх сімей та членів сімей загиблих (померлих) воїнів АТО при Чернігівській міській раді Андрій Требух, представники громадської ради при ОДА, відповідальні працівники виконавчого апарату обласної ради та інші.

Валентин Мельничук у своєму виступі зазначив, що обласна рада зацікавлена у відкритті реабілітаційного Центру надання комплексної допомоги учасникам АТО. Тому необхідно напрацювати відповідні пропозиції, які допоможуть в подальшому зупинитися на остаточному варіанті розміщення зазначеного Центру. Він також наголосив на важливості проведення якісної медичної діагностики і подальшої психологічної реабілітації воїнів АТО, які мають бути зосереджені в одному закладі.

Головний лікар КЛПЗ «Чернігівська обласна лікарня» Андрій Жиденко презентував можливості медичного закладу в діагностиці і лікуванні пацієнтів, розповів про інфраструктуру лікарні.

Зокрема, було відзначено, що це заклад високоспеціалізованої медичної допомоги, третинний рівень надання медичної допомоги. Потужність лікарні – 690 ліжок. Щорічно тут отримують високоспеціалізовану та спеціалізовану стаціонарну медичну допомогу 22,5 тисячі хворих.

Хірургічна служба лікарні забезпечує планову хірургічну за всіма напрямками та цілодобову ургентну хірургічну, реанімаційну, офтальмологічну, стоматологічну (хірургічну), комбустіологічну та нейрохірургічну допомогу.

З метою медичної реабілітації учасників АТО в обласній лікарні розроблений маршрут пацієнта та вказано перелік задіяних структурних підрозділів, а також напрямки надання медичної допомоги. Учасники АТО при необхідності забезпечені безоплатно діагностичною програмою: повний спектр лабораторної діагностики, ультразвукова діагностика всіх органів та систем, функціональні та рентгенологічні методи досліджень, ангіографічні методи діагностики та лікування захворювань серцево-судинної і судинно-мозкової системи тощо.

У результаті обговорення присутні вирішили розглянути зазначене питання в комплексі на черговому засіданні робочої групи стосовно створення Центру надання соціальної, медичної та психологічної допомоги учасникам бойових дій, учасникам антитерористичної операції, членам їх сімей та членам сімей загиблих воїнів, яка відбудеться найближчими днями в обласній раді.


Відділ інформаційного забезпечення та зв'язків з громадськістю виконавчого апарату Чернігівської обласної ради

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини