Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 13:59:13

Сайт Чернігівської ОДА - серед лідерів у рейтингу інтернет-ресурсів місцевих органів влади

11.07.2018   08:21Агенцiя

Держкомтелерадіо України здійснив моніторинг інформаційного наповнення офіційних веб-сайтів центральних та місцевих органів виконавчої влади та склав рейтинг їхньої інформаційної прозорості.

Лідерську позицію у рейтингу обійняв сайт Чернігівської обласної державної адміністрації разом з веб-ресурсами Закарпатської, Херсонської та Рівненської ОДА. Вони здобули максимальні оцінки за показниками наявності інформації, якості інформаційного наповнення та інформаційної прозорості — 100%.

Високих показників Чернігівській ОДА вдалося досягти завдяки суттєвій динаміці зростання якості наповнення та інформаційної прозорості сайту за останнє півріччя — 25,22 та 12,61 відсоткові пункти відповідно. До речі, зараз триває робота з розробки нового функціоналу, дизайну та структури офіційного веб-сайту.

Значну динаміку зростання інформаційної прозорості серед місцевих органів виконавчої влади продемонстрували також Закарпатська обласна (25,15 в.п.), Київська міська (24,60 в.п.) та Івано-Франківська обласна (12,75 в.п.) державні адміністрації. Таке зростання обумовлено насамперед реалізованими заходами для адаптації власних веб-сайтів до потреб осіб з порушеннями зору та слуху.

Найкращими серед центральних органів виконавчої влади визнано офіційні веб-сайти Державної служби України з надзвичайних ситуацій, Міністерства інформаційної політики України, Державної служби України з питань праці та Адміністрації Державної прикордонної служби України.

Загалом середнє значення показника інформаційної прозорості офіційних веб-сайтів міністерств та інших центральних органів виконавчої влади становить 82,51%, місцевих органів виконавчої влади — 90,01%.

Моніторинг здійснюється кожні півроку на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 29.08.2002 № 1302 «Про заходи щодо подальшого забезпечення відкритості у діяльності органів виконавчої влади» та згідно з Порядком проведення Держкомтелерадіо моніторингу інформаційного наповнення офіційних веб-сайтів органів виконавчої влади, затвердженим наказом Державного комітету телебачення і радіомовлення України від 08.06.2015 № 118, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 25.06.2015 за № 759/27204.

Мета моніторингу — оцінити рівень інформаційного наповнення офіційних веб-сайтів центральних органів виконавчої влади, обласних та Київської міської державних адміністрацій відповідно до вимог нормативно-правових актів, які регламентують розміщення певних видів інформації на веб-сайтах.

Із детальними результатами моніторингу можна ознайомитись на офіційному веб-сайті Держкомтелерадіо України у розділі «Моніторинг веб-сайтів ОВВ».


За матеріалами Державного комітету з питань телебачення і радіомовлення України

Останні новини Чернігівщини

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.