Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 21:05:38

За втручання прокурора повернуто землю територіальній громаді

10.07.2018   06:55

Апеляційним судом Чернігівської області за активної позиції прокурора відмовлено у задоволенні апеляційної скарги фізичної особи на рішення Чернігівського районного суду, ухваленого за результатами розгляду позову прокуратури області.

Предметом розгляду у суді першої інстанції було встановлення законності рішень органу державної влади про передачу у приватну власність земельної ділянки, яка входить до складу земель комунальної власності Старобілоуської сільської ради Чернігівського району.

Указана земельна ділянка входила до складу земель, які були передані та фактично використовувалися мешканцями с. Старий Білоус, але перебували за межами території населеного пункту. З метою приведення землевпорядної документації у відповідність із фактичними площами земельних ділянок, які перебувають у користуванні громадян-мешканців села, сільською радою ініційовано зміну меж села Старий Білоус.

Натомість, незважаючи на затвердження сесією Чернігівської районної ради проекту землеустрою щодо зміни меж села Старий Білоус, Головним управлінням Держгеокадастру у області, до реєстрації відповідних прав, прийнято рішення про передачу земельної ділянки площею 2 га мешканцю  м. Чернігів.

Рішення апеляційного суду набрало чинності з моменту його проголошення.


Прес-служба прокуратури області

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини