Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 4 травня, 14:17:47

Прокурор області Прилуках здійснив прийом громадян та перевірив дотримання конституційних прав вихованців ДУ "Прилуцька виховна колонія"

07.06.2018   12:00

На виконання ст. 22 Закону України «Про звернення громадян» прокурор області Володимир Комашко здійснив прийом громадян у Прилуцькій місцевій прокуратурі.

Правом на особисте спілкування скористалися місцеві жителі, які звернулися з питань щодо правовідносин у сфері землекористування, стану слідства у кримінальному провадженні тощо.

Заявникам у межах повноважень прокурором області роз’яснено компетенцію органів прокуратури, державної влади та органів місцевого самоврядування щодо ефективного вирішення порушених питань та право звернення до суду.

На скарги щодо неналежного, на думку заявників, стану слідства роз’яснено порядок оскарження рішень, дій чи бездіяльності слідчого чи прокурора під час досудового розслідування.

Крім того, прокурор області перевірив умови тримання засуджених у Державній установі «Прилуцька виховна колонія», у якій на даний час відбувають покарання 38 осіб, із яких 23 неповнолітніх.

Насамперед прокурором області оглянуто територію установи, приміщення, у яких проживають, навчаються, лікуються та відпочивають засуджені на відповідність їх вимогам чинного законодавства.

Перевірено додержання їх прав на матеріально-побутове та медико-санітарне забезпечення, дотримання права на отримання загальної та професійно-технічної освіти тощо.

У ході спілкування із 15 вихованцями колонії прокурором області з’ясовано  наявність скарг на можливі порушення їх прав, зокрема щодо умов проживання, стану здоров’я, якості харчування, організації навчання та зайнятості.

За результатами перевірки керівництву установи наголошено на необхідності приділення належної уваги додержанню вимог кримінально-виконавчого законодавства під час відбування покарання неповнолітніми, вжиття заходів задля соціальної адаптації засуджених та повернення їх до нормального життя у суспільстві.

 
Довідково:
Державна установа “Прилуцька виховна колонія” є установою закритого типу, основним завданням якої є організація виконання покарань у виді позбавлення волі на певний строк стосовно засуджених неповнолітніх осіб.

 

Прес-служба прокуратури Чернігівської області
 

Останні новини Чернігівщини

«єВідновлення» в області: понад дві тисячі компенсацій за пошкоджене майно та 307 житлових сертифікатів 15:05

На Чернігівщині триває реалізація програми з надання компенсацій за пошкоджене та зруйноване житло «єВідновлення», яка стартувала майже рік тому. Про стан її реалізації говорили сьогодні на брифінгу в медіацентрі ОВА.

До 11 років позбавлення волі засуджено російського військовослужбовця, який стріляв у цивільних під час тимчасової окупації Чернігівщини 15:03

За публічного обвинувачення прокурорів Чернігівської обласної прокуратури Чернігівським районним судом у порядку спеціального судового розгляду визнано винним російського військовослужбовця у порушенні законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України). Його засуджено до 11 років позбавлення волі.

Дмитро Блауш: ці діти вчать інших не бути байдужими 15:01

Плетіння маскувальних сіток для бійців на передовій вже стало невід'ємною частиною життя для одинадцяти діток із Ріпок Чернігівського району.

 На Чернігівщині поліцейські затримали наркоторгівця з партією психотропів

На Чернігівщині поліцейські затримали наркоторгівця з партією психотропів 14:48

Слідчі Головного управління Нацполіції в області викрили у Чернігівському районі зловмисника, який систематично здійснював придбання та подальший збут особливо небезпечних психотропних речовин.

Ломако та Брижинський відмовляються коментувати умови домовленості про відновлення руху автобусів у Чернігові 14:44

В.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако та начальник Чернігівської МВА Дмитро Брижинський відмовляються коментувати умови домовленості про відновлення руху автобусів приватних перевізників у Чернігові.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини