Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 11:00:39

Славутич - місто нових ідей - відсвяткувало свій знаменний День

04.06.2018   15:29Агенцiя

2 червня наймолодше місто України – Славутич – місто нових ідей, відзначало свій 31-й День народження.

Свято було традиційно насичене концертами, спортивними змаганнями, фудкортом та дитячими розвагами. Воно розпочалося з урочистої ходи гостей міста, дитячих, трудових, комунальних, приватних, творчих, спортивних колективів Славутича та громадських організацій.

На День міста завітало чимало гостей: Горган О.Л. – голова Київської ОДА, Пишний В.М. – віце-президент ДП НАЕК «Енергоатом», Петрук В.В. – голова Державного агентства України з управління зоною відчуження, Борисюк М. М. – керівник секретаріату Комітету Верховної Ради України з питань екологічної безпеки, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи, Прохода С. В. – академік Академії енергетики України, Мартін Г.Г. – виконавчий директор Київського регіонального відділення АМУ, а також делегації з міст Калинковичі (Білорусь), Тетієва (Київщина), Попасної (Луганщина).

Офіційна церемонія відкриття свята «Живу, люблю і дихаю тобою, моє найкраще місто на Землі!» відбулося на центральній площі Славутича. Прозвучало багато приємних та добрих привітань від міського голови Юрія Фомічева, який відкрив свято, та почесних гостей. А ще було багато нагород і подарунків.

Голова Київської ОДА Олександр Горган вручив місту подарунковий сертифікат на футбольне поле з штучним покриттям (110х70м). З його рук отримав медаль «За працю і звитягу» учасник ліквідації аварії на ЧАЕС 1986-го року Трусов Є.Д, Куліш Софія, учениця 33-ї групи ліцею, - сертифікат на стипендію, Бондаренко Л.В., учитель української мови та літератури Славутицького ліцею, – Почесну грамоту.

Міський голова Юрій Фомічев вручив відзнаку міської ради «Почесний громадянин міста» 95-річному ветерану війни Пантєєву Віктору Микитовичу. У цьому році, за рішенням Славутицької міської ради, відзнаками міської ради «За особистий внесок в розвиток міста» нагороджено: Борисюка М. М. – керівника секретаріату Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи; Грамоткіна І.І. – генерального директора ДСП «Чорнобильська АЕС»; Івашко Н.І. – завідувача ДНЗ № 4 «Марите»; Івкіна В.О. – фотокореспондента міської газети «Теледень Славутич»; Капусту В.Л. – журналіста газети «Вісник Чорнобиля» («Трудова вахта»); Ковтуненка В. І. – начальника електричного цеху ДСП «Чорнобильська АЕС»; Лисицю А. В. – заступника технічного директора з виробництваного ВП «Атомремонтсервіс»; Лутченка В.М. – заступника директора КП «Управління житлово-комунального господарства»; Панченка В. В. – тренера-викладача з футзалу Комплексної дитячо-юнацької спортивної школи м. Славутича; Портну Н. В. – директора Централізованої бібліотечної системи м. Славутич; Удовиченка В. П. – міського голову 1990-2015 років; Фролова А. М. – командира військової частини 3041.

Дипломи у номінації «Подія року» за реалізацію: культурних проектів у рамках Року Японії в Україні отримали Палац дітей та молоді (Єрьоміна Н.А.) та Дитяча школа мистецтв (Варьцька Т.П.).Отримали спеціальні дипломи в колективи низки інших установ та закладів Славутича.

За дорученням голови Чернігівської обласної ради місцеву громаду привітав зі святом та передав Славутицькому міському голові Юрію Фомічеву офіційну вітальну адресу Ігоря Вдовенка його радник Дмитро Никоненко.

В офіційних заходах від Чернігівщини також взяли участь представники Чернігівської районної ради та районної державної адміністрації, голова і секретар Любецької ОТГ, Мньовський сільський голова.

По завершенню привітань та нагороджень, концертну програму розпочав оркестр військової частини 3041 Національної гвардії України. А далі на сцені виступили 11 творчих колективів Славутича, гості свята – студенти Національного університету фізичного виховання і спорту України.

Насичена програма святкування тривала до пізнього вечора.

А ще у Славутичі у День міста на весільний рушник стали дві молоді пари.


За повідомленням офіційного сайту Славутицької міської ради

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини