Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 15:12:20

Під покровом ночі

26.05.2018   11:31

У ніч з 23 на 24 травня майже о 3 годині рейдова бригада Любецького лісництва ДП «Чернігівський лісгосп» у кварталі 39 заповідного урочища місцевого значення «Вороб’ївське» затримала мікроавтобус Фольксваген (державний номер СВ 4495 АК) та чотирьох браконьєрів, які завантажували в автомобіль кругляки дуба завдовжки 2,5 метра кожний.

Лісова охорона на місце події  викликала працівників поліції, блокувавши «чорних лісорубів». Група швидкого реагування Ріпкинського ВП ГУНП у Чернігівській області прибула на місце події через 40 хвилин. Слідом за нею прибула й слідчо-оперативна група Ріпкинського ВП ГУНП у Чернігівській області і розпочала  слідчі дії.

На місці самоправної рубки виявлено 13 пнів від спиляних дубів. За попередніми підрахунками лісівників «чорні лісоруби» вкрали щонайменше 15 кубічних метрів цінної деревини. Загальна сума збитків, що завдана лісовому господарству, а отже і державі   —  майже 49 тисяч гривень.

Лісова охорона відзначає, що за наслідками незаконної рубки в об’єктах природно-заповідного фонду настає кримінальна відповідальність. Після проведення слідчих дій працівники поліції затримали автомобіль та браконьєрів, забравши їх до Ріпкинського відділу поліції. Наразі розслідування стосовно «чорних лісорубів» продовжується.


За інформацією ДП «Чернігівське лісове господарство»

Останні новини Чернігівщини

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.