Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 19:08:47

В історичному квесті "Патріоти Чернігівщини" перемогли старшокласники зі Сновська

23.05.2018   10:32Агенцiя

Фінальний етап змагань знавців історії рідного краю відбувся минулими вихідними в Чернігові. У заході взяли участь школярі з різних куточків Сіверщини.

Ініціювала проведення історичного квесту для старшокласників області громадська організація «Чернігів Європейський». Партнерами проекту виступили Національний архітектурно-історичний заповідник «Чернігів Стародавній» та Чернігівський національний технологічний університет.

Змагання юних патріотів проходили в два етапи. Завданням першого було написання есе на тему «Земляк, яким пишається моя громада». У ньому взяли участь 39 загальноосвітніх закладів області, які надіслали 45 письмових робіт. Найкращі твори були відзначені, а 15 команд-переможців запрошені до другого етапу – історичного квесту.

У фіналі перемогла команда «Литаври» зі Сновської загальноосвітньої школи № 1. На другому місці – команда «Відун» з Бахмацької гімназії. Третє – у команди «Сіверяне» школи № 10 міста Ніжина.

Юні патріоти Чернігівщини не лише вправлялися у знанні історичних пам’яток та подій, а ще отримали яскраві емоції та чудові враження, а переможці – корисні призи.

Проект історичний квест «Патріоти Чернігівщини» реалізується в рамках обласної Програми сприяння розвитку інститутів громадянського суспільства на 2016-2020 роки «Чернігівська громада» за фінансової підтримки з обласного бюджету. Мета заходу – поширення серед молоді історичних знань про рідний край, виховання поваги до його минулого, турботи про сучасне та майбутнє.

 
За інформацією громадської організації «Чернігів Європейський»

Останні новини Чернігівщини

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

Підготовка до опалювального сезону: Чернігівська громада отримає 4 «міні-ТЕЦ» 15:00

USAID Україна через Проєкт енергетичної безпеки у співпраці з командою Мінінфраструктури, Комітету ВРУ з питань енергетики та ЖКП, НКРЕКП розгортає мережу малої та середньої когенерації.

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн 13:30

Попри постійні військові небезпеки і фінансові труднощі, АТ «ОТКЕ» стабільно та надійно забезпечувало жителів 19 територіальних громад послугами, це понад 125 тисяч мешканців.

Переселенці і ветерани війни: що пропонує служба зайнятості 13:15

Продовжуємо інформувати роботодавців, переселенців та ветеранів про можливості та ресурси служби зайнятості. Черговий «круглий стіл» за участю громадян цих категорій, а також представників місцевої влади, служби зайнятості та соціальних партнерів відбувся в Менській міській раді під головуванням директорки Чернігівського обласного центру зайнятості Людмили Ключник.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини