Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 16:54:43

До платників податків сфери обігу підакцизних товарів застосовано штрафних санкцій на понад 400 тисяч гривень

21.05.2018   10:23Агенцiя

Фахівцями управління контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів Головного управління ДФС у Чернігівській області протягом січня - травня поточного року проведено 39 перевірок суб'єктів господарювання, які займаються роздрібною торгівлею алкогольними напоями та тютюновими виробами.

За результатами таких перевірок виявлено 37 фактів порушень законодавства та застосовано штрафних санкцій на суму 443,8 тис грн.
         
За словами заступника начальника управління - начальника відділу контролю за виробництвом та обігом спирту, спиртовмісної продукції, алкогольних напоїв і тютюнових виробів Головного управління ДФС у Чернігівській області Миколи Любочкіна, найбільш розповсюджене порушення законодавства серед перевірених платників податків - це здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями за цінами нижчими за встановлені мінімальні роздрібні ціни на такі напої (законодавством передбачено застосування  штрафних санкцій у розмірі від 10 тис грн).
        
Також мають місце і таки порушення законодавства, як торгівля алкогольними напоями маркованими підробленими марками акцизного податку; торгівля тютюновими виробами за цінами вищими за встановлені максимальні; торгівля алкогольними напоями без наявності ліцензії; торгівлі алкогольними напоями на розлив для споживання на місцях, що не мають статусу закладів громадського харчування; роздрібна торгівля тютюновими виробами без наявності ліцензії; роздрібна торгівля алкогольними напоями із застосуванням реєстратора розрахункових операцій, не зазначеного в ліцензії; подання звітності до органів виконавчої влади, що містять недостовірні відомості.
        
Крім того, в поточному році анульовано 10 ліцензій на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами на підставі порушення суб’єктами господарювання вимог ст. 15-3 Закону України  від 19 грудня 1995 року №481/95-ВР «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» із змінами, а саме продаж алкогольних напоїв особі, яка не досягла 18 років.

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.