Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 21:49:08

Чернігівський міський голова зустрівся з ветеранами Другої світової війни та ветеранським активом міста

10.05.2018   07:16

9 травня в Чернігівській міській раді відбулася традиційна урочиста зустріч керівництва міста з ветеранами Другої світової війни та активістами ветеранських організацій.

Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко урочисто привітав ветеранів війни з Днем Перемоги.
- У нашому місті завжди відзначатиметься День Перемоги. Від свого покоління та від своїх внуків я хочу низько вклонитися Вам за Ваш подвиг, військовий та життєвий, - сказав міський голова.

Він підкреслив, що сенс усіх жертв під час війни полягає тільки у відродженні України, у її успішному майбутньому. Адже, якщо країна буде гинути, то втрачається будь-який сенс усіх жертв наших предків, які захищали свою Батьківщину ціною власного життя. І про це треба завжди говорити під час розмов з молодим поколінням, з учнями та студентами  міста. А врятувати країну сьогодні може лише важка праця заради її майбутнього.

За вагомий внесок у розвиток ветеранського руху та з нагоди Дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні почесною грамотою Чернігівської міської ради та виконавчого комітету нагороджені:
– ДІДОВЕЦЬ Василь Леонтійович, голова ветеранської організації ветеранів учбового полку залізничних військ;
– ЛУЦЕНКО Антоніна Степанівна, ветеран праці;
– ОНИЩЕНКО Іван Омельянович, учасник бойових дій;
– СІГАЧОВ Олександр Анатолійович, член президії Деснянської районної організації ветеранів, дитя війни.

Голова міської організації ветеранів Ірина Четвертак, вітаючи присутніх з Днем Перемоги, сказала: «Як не буде віддалятися від нас ця дата і змінюватися підходи до цього дня, для нас він залишається Днем Великої Перемоги». Вона відзначила також подвиг працівників тилу по відродженню міста й усієї країни з руїн.

Під час зустрічі також говорилося про те, що нині багато молодих людей, у тому числі й наших земляків, боронять українську державу від нової агресії. І ветерани ІІ світової війни завжди є яскравим взірцем мужності та патріотизму для них, справжньою легендою на віки.

Для ветеранів з нагоди Дня Перемоги відбувся святковий концерт.


Довідково:
У Чернігові вже, на жаль, не залишилося ветеранів, які визволяли місто, та тих, кому було присвоєно звання Героя Радянського Союзу.
Серед загальної кількості ветеранів – 249 учасників бойових дій 1941-1945 рр, 20 – колишніх партизан і підпільників.
Усього в Чернігові учасників війни, людей, які пережили війну – 1962 чол., зі статусом «Діти війни» - 5439 чол.



Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини