Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 10:06:38

Поліція підбила підсумки місячника добровільної здачі зброї

05.05.2018   09:42Агенцiя

В рамках місячника добровільної здачі зброї, що тривав з 1 по 30 квітня, жителі Чернігівщини демонстрували високий рівень правосвідомості – добровільно здавали до поліції незаконну зброю, боєприпаси, вибухові матеріали та спеціальні засоби.

Для інформування широких верств жителів області поліція проводила роз’яснювальну роботу про умови проведення місячника добровільної здачі зброї та правові наслідки зберігання незаконної зброї. В засобах масової інформації, сільських та селищних радах правоохоронці організували та провели кількасот тематичних виступів.

Протягом місячника з незаконного обігу виведено близько 200 одиниць вогнепальної зброї, 4 одиниці нарізної зброї армійських зразків (часів Другої світової війни), 10 одиниць мисливської нарізної (з них – 4 одиниці незареєстрованої), 165 одиниць мисливської гладкоствольної зброї (з них 45 одиниць зброї, не зареєстрованої в поліції), 10 одиниць холодної зброї.

Добровільно здано шість сотень набоїв різних калібрів. Добровільно здано 46 одиниць спецзасобів: 37 одиниць газової зброї, 3 з яких не зареєстровані, 9 одиниць пристроїв травматичної дії.

Так, семеро жителів обласного центру звернулися до сектору дозвільної системи м. Чернігова та добровільно здали мисливські гладкоствольні та нарізні рушниці марки ТОЗ та ІЖ різних модифікацій, які не були зареєстровані в поліції.

Шестеро жителів Прилук та Прилуцького району добровільно здали до поліції 2 одиниці нарізної та 3 одиниці мисливської гладкоствольної зброї - рушниці марки ТОЗ різних модифікацій та 1 нарізну рушницю часів Другої світової війни.

Шестеро жителів Козельця та Козелецького району здали до поліції 6 одиниць нарізної гладкоствольної зброї марки ІЖ різних модифікацій та 3 іномарки.

Поліція звертається до громадян та нагадує, що незаконна зброя – це не тільки порушення закону, а й причина нещасних випадків, які нерідко відбирають життя і здоров’я у нерозважливих власників.

Останні новини Чернігівщини

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність, коли 30 березня 2023 року знімальній групі місцевого телеканалу “Дитинець” бізнесмен та екскандидат у депутати Сергій Берестовий зламав камеру та перешкоджав проводити зйомку.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.

Станція технічного обслуговування "GARAGE" у Чернігові 09:38

Завдяки програмі «Власна справа» урядового проєкту єРобота тисячі українців вже здійснили свої мрії про власний бізнес. Ми радіємо кожній новій підприємницькій ініціативі і пишаємося кожним грантером.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:23

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди, 2 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

Рух автотранспорту по вулиці Любецькій планують відкрити у травні 09:11

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради на засіданні 24 квітня погодив дозвіл на продовження перекриття вул. Любецької від Ріпкинської до Широкої до 31 травня 2024 року.