Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 13:53:37

Перші проекти Бюджету участі на 2019 рік вже зареєстровані

03.05.2018   09:23

На інтернет-платформі «Громадський бюджет Чернігів» вже зареєстровані перші проекти Бюджету участі на 2019 рік. Їх поки що три: один – серед малих проектів (вартістю до 300 тисяч грн), два інших – великі (вартістю до 1,5 млн грн).

Два проекти належать до категорії: «об’єкти комунальної власності територіальної громади м. Чернігова», один – до категорії «освіта». Детально ознайомитися з цими проектами ще неможливо, бо на цей час вони знаходяться на модерації.

За правилами цього року подання проектів обов’язково треба робити спочатку в електронному вигляді шляхом заповнення електронної заявки в системі «Громадський проект» https://chernihiv.pb.org.ua/. 

Після успішної реєстрації та внесення необхідної інформації про проект його друкований варіант потрібно надати до відділу звернень громадян міської ради за адресою: вул. Шевченка, 9, з понеділка по п’ятницю з 8.00 до 17.00. Перерва з 13.00 до 14.00. Телефон для додаткових консультацій (04622) 4-00-45.

Після цього пропозиції громадян перевірятимуться фахівцями профільних структурних підрозділів міськради (на реалістичність, можливість реалізувати проект впродовж року). Потім вони будуть направлені на загальноміське голосування, яке проводитиметься восени.

Цьогорічним головним нововведенням є те, що голосування за запропоновані проекти буде тільки електронним. Минулого року цим способом скористалися 70% з тих, хто проголосував. Крім того, тепер кожному дозволено голосувати сумарно за 6 проектів: за 3 малих і 3 великих.

Нагадуємо, прийом проектів в рамках Програми реалізації громадського бюджету (Бюджету участі) на 2019 рік розпочався з 15 квітня і триватиме до 31 травня включно. Бюджет участі надає можливість жителям міста Чернігова вирішити важливі, на їх переконання, проблеми свого двору, вулиці, мікрорайону або, навіть, всього міста.

Громадський бюджет втілюється в нашому місті четвертий рік поспіль і має на меті залучення громади до розподілу частини коштів міського бюджету.

Положенням про Громадський бюджет визначено, що на реалізацію пропозицій (проектів) чернігівців, поданих на наступний рік, передбачається 1% власних надходжень міського бюджету м. Чернігова попереднього року. Загальний обсяг коштів, що розподілятимуться на втілення проектів Бюджету участі, які оберуть під час голосування цього року – 14,3 млн грн.

 
Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини