Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 08:32:48

Комісія з вивчення стану прибудови до школи № 10 вирішила замовляти проект

21.04.2018   10:28

Четверте засідання комісії з вивчення стану прибудови до школи №10 відбулося 20 квітня в Чернігівській міській раді.

У складі комісії, яку очолює депутат міської ради Сергій Кирієнко – керівники і фахівці профільних управлінь, депутати міської та обласної рад, представники батьківського комітету школи.

На своєму попередньому засіданні комісія доручила Управлінню капітального будівництва міської ради написати листи в 5-6 проектних організацій м. Чернігова. І в цих листах попросити надати передпроектні пропозиції по доведенню 10-ї школи до можливості експлуатації шляхом капітального ремонту прибудови до цієї школи. А в разі неможливості досягнення результату таким шляхом – теж дати офіційну відповідь. Щоби була довіра, узгодження тексту листів і вибір проектних організацій, яким їх направити, комісія вирішила робити спільно з батьківським активом школи.

Це було виконано. Одержані три відповіді від різних проектних організацій і одна відповідь-відмова. Усі проектанти, які відповіли, повідомили, що згідно з будівельними нормами ремонт цього об’єкту належить за категорії СС2. Тобто до тієї, де для початку будівельних робіт, які виконуються за бюджетні кошти, потрібно пройти комплексну експертизу проекту. А вона проводиться тільки на весь об’єкт – будівлю школи, і не може обмежуватись однією прибудовою (правим крилом). Тобто до стану відповідності сучасним будівельним вимогам для шкіл повинна доводитися вся школа.

Члени комісії взяли це до відома і перейшли до обговорення наступного кроку – замовлення проекту. З проектантів про свою готовність узятися за виконання проектних робіт по школі №10 повідомили двоє: Василь Міненко (фірма «АРХБУДСЕРВІС») та Олександр Даниленко (ПП «Проектно-будівельна фірма "Дом-2").

Врешті-решт, після довгих обговорень, комісія вирішила доручити Управлінню капітального будівництва міської ради замовлення робочого проекту капітального ремонту школи №10 архітектурній майстерні Василя Міненка – як такій, чия цінова пропозиція була меншою. Названа ним вартість такого проекту – 95 тис. грн.

У разі, якщо проектувальник передумає, УКБ має укласти угоду з майстернею Олександра Даниленка (його цінова пропозиція – понад 100 тис грн).

За рішенням комісії, відповідний лист УКБ до проектувальника має бути готовий до вечора 24 квітня.

Наступного разу комісія збиратиметься, коли вже буде готовий проект. До того часу поточні питання вона буде вирішувати і контролювати в робочому порядку.


Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини