Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 14:29:46

Керівники комунальних підприємств обласної ради звітували перед депутатами за свою роботу

21.04.2018   10:19Агенцiя

20 квітня постійна комісія з питань управління та розпорядження об'єктами комунальної власності розглянула підсумки діяльності за 2017 рік комунальних підприємств обласної ради.

Провів засідання її голова Анатолій Мельник, який разом з депутатами та представниками управління комунального майна обласної ради на чолі з начальником Андрієм Буніним заслухав звіти семи керівників комунальних підрозділів про досягнення та проблеми у їх діяльності.

Подібні заслуховування депутати профільної комісії проводять почергово відповідно до затвердженого графіка звітування керівників комунальних підприємств обласної ради про результати фінансово-господарської діяльності та перспективи розвитку, очолюваних ними структурних підрозділів.

Насамперед, згідно з порядком денним, народні обранці заслухали звіт керівника КП «Готельно-туристичний комплекс «Придеснянський» Олександра Рема, який доповів депутатам про роботу підприємства, проблеми та перспективи його розвитку. І хоч інформація була прийнята до відома, проте постійна комісія із врахуванням незадовільних фінансових показників, рекомендувала провести пошук інших шляхів використання цілісного майнового комплексу (ЦМС), в тому числі і через передачу його в оренду.

Дещо менше зауважень було до наступного доповідача - директора «Центру реабілітації, оздоровлення та трудотерапії» Володимира Падія, якому рекомендували ефективніше зайнятися розширенням клієнтської бази стосовно надання платних швейних, пральних, інших побутових послуг закладам та установам.

Чи не найбільш позитивно був сприйнятий звіт керівника КП «Чернігівський обласний навчально-курсовий комбінат» Євгена Жарницького. Адже доходи очолюваного ним підприємства у звітному періоді склали 3306 тис. грн, також отримано майже 276 тис. грн чистого прибутку, в капітальні інвестиції було спрямовано 169 тис. грн, а до бюджету перераховано 864 тис. грн податків.

Було взято до відома і звіт очільника КП «Редакція газети «Деснянська правда» Людмили Пархоменко. І хоч члени комісії були невдоволенні ні прибутком, ні тиражем видання (співзасновникам газети є обласна рада, обласна державна адміністрація, первинна організація журналістів редакції газети «Деснянська правда»), проте депутати побажали керівнику редакції успіхів у подальшій, вже самостійній діяльності підприємства, адже всі друковані видання вже до завершення поточного року, відповідно до нового законодавства, повинні бути роздержавленими.

А, ось, очільникові КП «Діловий центр» Олександру Кузьменку, підприємство якого має значні збитки від приміщення кінотеатру «Дружба», депутати порекомендували терміново вивчити питання щодо приватизації будівлі згаданого культурного закладу та удосконалити стратегію подальшого розвитку підприємства.

За діяльність нещодавно створеного комунального підприємства обласної ради «Надра Чернігівщини» звітував заступник директора цього підрозділу Григорій Гарбуз, який розповів про перші напрацювання колективу, які виявилися скромними, та перспективи подальшої роботи. Вислухавши промовця, депутати рекомендували вивчити питання стосовно можливості передачі цілісного майнового комплексу держпідприємства «Чернігівторф» в комунальну власність області.

Останнім сьогодні перед постійною комісією звітував директор КП «Прилуцьке міжміське бюро технічної інвентаризації» Сергій Голік, який поінформував присутніх про позитивні зрушення та здобутки свого підприємства. Отож його звіт був схвалений позитивно.

На завершення засідання постійної комісії Анатолій Мельник підбив певні підсумки обговорення сьогоднішнього порядку денного та побажав колегам і керівникам комунальних підприємств поменше проблем і побільше успіхів у подальшій діяльності на благо соціально-економічного розвитку Чернігівщини.


Відділ інформаційного забезпечення та зв'язків з громадськістювиконавчого апарату Чернігівської обласної ради

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини