Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 10:40:28

Надзвичайні події в Чернігівській області за минулу добу

18.04.2018   10:12Агенцiя

Інформація про надзвичайні ситуації та основні небезпечні події, які зареєстровано на території області за період з 8:00 17 квітня до 8:00 18 квітня.

МНС

МНС

Протягом минулої доби зареєстровано 15 небезпечних подій, а саме: 14 пожеж та 1 випадок виявлення боєприпасів часів Другої світової війни.


Пожежі – 14, з них 5 пожеж в житловому секторі, 1 пожежа на транспорті,  7 випадків загоряння сухої трави і сміття на загальній площі 4,8 га та 1 випадок загоряння настилу в лісі на площі 1 га.


Виявлення боєприпасів часів Другої світової війни – 1:

Біля с. Олексинці  Срібнянського  району на відкритій території о 17 год. 30 хв. 17 квітня місцевими мешканцями виявлено артилерійський снаряд калібру  152 мм часів Другої світової війни. Місце небезпечної знахідки охороняється співробітниками поліції. Знищення вибухонебезпечного предмета планується здійснити 18 квітня групою піротехнічних робіт та підводного розмінування управління ДСНС України у Чернігівській області .


Гідрологічна ситуація:

Станом на 18 квітня:

внаслідок підйому рівня води в р. Десна:
- в м. Новгород-Сіверський затоплені окремі елементи понтонного мосту, внаслідок чого порушено пряме  сполучення  між  райцентром   та   селами  Бирине, Підгірне та Прокопівка Новгород-Сіверського району. Транспортне сполучення здійснюється дорогами Шосткинського району Сумської області. Для перевезення населення через р. Десна залучено моторний човен. Перевезення населення човном здійснюється за встановленим графіком;
- призупинено функціонування паромної переправи між смт Сосниця та населеними пунктами Пекарівської сільської ради (с. Пекарів, с. Кнути, с. Костирів, с. Синютин). Сполучення здійснюється дорогами Коропського району.

внаслідок підйому рівня води в р. Дніпро:
- перелито ґрунтову дорогу в смт Радуль  Ріпкинського району на ділянці довжиною 30 м та глибиною 15-27 см, внаслідок чого ускладнене сполучення провулком Паромним та вулицями: Дніпровська, Новікова, Набережна, Гоголя. На зазначених вулицях проживають 46 чоловік, підтоплень домогосподарств та будівель немає, населення пересувається автотранспортом та пішки у гумових чоботях.

внаслідок підйому рівня води в р. Снов:
- перелито ділянку ґрунтової дороги між селами Великий та Малий Дирчин Городнянського району довжиною  165 м та  глибиною місцями від 80 до 110 см,  внаслідок чого ускладнене транспортне з с. Малий Дирчин Городнянського району. Сполучення здійснюється за допомогою автотранспорту підвищеної прохідності, двох човнів та  іншими шляхами Сновського району.


Радіаційний фон:

На території області радіаційний фон зареєстровано в межах  10-13 мікрорентген/годину, в тому числі: Чернігів – 13 мкр/год., Ніжин – 12 мкр/год., Прилуки – 11 мкр/год., Остер – 12 мкр/год., Покошичі – 11 мкр/год, Семенівка –  11 мкр/год., Сновськ – 10 мкр/год.


Прогноз погоди:

За прогнозом облгідрометеоцентру на території області з 20 години 17 квітня до 20 години 18 квітня очікується хмарна погода з проясненнями, вночі невеликий короткочасний дощ, вдень без істотних опадів. Вітер північно-західний 7-12 м/с. Температура по області вночі 9-14º тепла, вдень 15-20º тепла.
По Чернігову температура вночі 10-12º тепла, вдень 17-19º тепла.

Останні новини Чернігівщини

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

Новгород-Сіверські поліцейські розшукали та повернули додому зниклу неповнолітню 09:36

16 квітня до поліції надійшло повідомлення від жительки Семенівської громади про зникнення її 16-річної онуки.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини